CHP'li Böke yine Devlet Bahçeli'yi hedef aldı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke, bugünkü MYK'dan sonra yine Devlet Bahçeli'yi hedef aldı. Bir önceki konuşmasında Bahçeli için 'Saray'ın yedek lastiği' diyen Böke, Bahçeli için bu kez "Mahcup başkancı" ifadesini kullandı. Böke, 'tek adam rejimi' olarak nitelediği başkanlık sistemine ise CHP'nin 'hayır' diyeceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Böke yine Devlet Bahçeli'yi hedef aldı
Sonhaberler / Haber Merkezi 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından başlatılan 'başkanlık sistemi' tartışmaları bugün de CHP'den yapılan açıklama ile devam etti. CHP MYK toplantısından sonra bir açıklama yapan Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke bir kez daha Devlet Bahçeli'yi hedef alarak konuştu. Daha önce Devlet Bahçeli için "Saray'ın yedek lastiği" diyen CHP'li Böke, bu kez de "Ne diyor bu mahcup başkancılar; 'ortada fiili bir durum var, böyle kalsa daha mı iyi?' Muhalefetin çözümünü soruyorlar. Biz de bu mahcup başkancılara söyleyelim de ne düşündüğümüzü öğrensinler. Çözüm, herkes nasıl anayasaya paşa paşa uyuyorsa, cumhurbaşkanının da yemin ettiği anayasaya uymasıdır. Çözüm, hiç kimsenin anayasal sınırlarının dışına çıkamayacağı bir demokrasiye sarılmak ve güçlendirmektir." ifadelerini kullandı. 

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan CHP MYK toplantısından sonra açıklama parti sözcü Böke'den geldi. Böke, her hafta olduğu gibi yoğun gündemli ve bol sorunlu bir Türkiye tartışması yaşadıklarını söyledi. 

"ERDOĞAN'IN KAPRİSLERİ..."

Geçen hafta Bahçeli'yi hedef alarak gündeme gelen Böke, bu hafta da Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında haddini aşan ifadeler kullandı. "Bugün Türkiye için en büyük risk unsurunun iktidarın kendisi olduğunu" savunan Böke, en büyük istikrarsızlık kaynağının ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bitmek, tükenmek bilmeyen kaprisleri" olduğunu ileri sürdü. 

Sürekli başkanlık isteyenlerin Türkiye'de siyasi risk oluşturduğunu ve bu risk arttıkça kaynak bulmanın da zorlaştığını ifade eden Böke, "Kısacası başkanlık belirsizlik demek. Dolardaki artışın en büyük sebebi, siyasi riski oluşturan AKP'dir." diye konuştu.

Başkanlık konusunda da sert ifadeler kullanan CHP'li Böke şöyle konuştu: "Uzun lafın kısası, bir kişinin kaprisi olan başkanlığın, o bir kişi ve avanesi hariç hiç kimseye faydası yok. Bilakis, bütün vatandaşlara ve Türkiye Cumhuriyeti'ne ağır bir faturası var. Başkanlığın sürekli tahkim edilmiş bir faşizm ve Türkiye'de demokrasinin sonu anlamına geleceği aşikar. Bu faturayı görmelerine rağmen, 'biz başkanlıktan yanayız. Ülkeye tek adama teslim etmeye hazırız' demeye cesaret edemeyenler var. Neyse görüşünüz açıkça söyleyin. Biz de o görüş üzerinden tartışalım. Ne diyor bu mahcup başkancılar, 'ortada fiili bir durum var, böyle kalsa daha mı iyi?' diyorlar. Muhalefetin çözümünü soruyorlar. Biz de bu mahcup başkancılara söyleyelim de ne düşündüğümüzü öğrensinler. Çözüm, herkes nasıl anayasaya paşa paşa uyuyorsa, cumhurbaşkanının da yemin ettiği anayasaya uymasıdır. Çözüm, hiç kimsenin anayasal sınırlarının dışına çıkamayacağı bir demokrasiye sarılmak ve güçlendirmektir. Çözüm, 15 Temmuz'da bombalar altında çalışmaya devam eden ve Türkiye'yi bir felaketin eşiğinden döndüren parlamenter demokrasiyi korumak, kollamak ve güçlendirmektir. Çözüm Türkiye'yi darbe hukukundan arındırmak, özgürlükleri artırmak, barajları indirmektir. İktidara göz kırpacağız diye mahcup başkancılık oynamak yerine, demokrasiye, özgürlüklere, anayasaya sahip çıkarak, cumhurbaşkanına ve her şeyden önce herkesin 'anayasal sınırlarına dön, herkes gibi sen de anayasaya uymak zorundasın' diyebilecek cesareti göstermesi gerekiyor. Hakikat, adına Türk tipi başkanlık denen ucubenin bir tek adam faşizmi olduğudur."

CHP HAYIR DİYECEK

İktidarın Meclis'e getireceği teklife sadece "evet" veya "hayır" denileceğini belirten Böke, "550 milletvekili orada bu anayasaya, yani başkanlığa, yani tek adamlık rejimine yani parlamenter demokrasinin yok edilmesine ya 'evet' ya 'hayır' diyecekler. Bunun az şekerlisi çok şekerlisi yok. Herkes tarih önünde aynı soruyla karşı karşıya, ya tek adam rejiminin yanında yer alacaksınız ya da demokrasi saflarında yer alacaksınız. Hangisini tercih ediyorsunuz? Biz CHP olarak demokrasiden yanayız, biz tek adam rejimine karşıyız." diye konuştu.

CHP İLE MHP ARASINDA BAŞKANLIK POLEMİĞİNİ BAŞLATMIŞTI

CHP'li Böke, geçen haftaki MYK toplantısından sonra yaptığı açıklamada MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, MHP'yi kızdıracak ifadeler kullanmıştı. Böke, Devlet Bahçeli için 'Saray'ın yedek lastiği' ifadesini kullanmış, MHP'den sert tepki almıştı. MHP'den verilen cevapta ise CHP için, "PKK'nın Kandil'in don lastiği" ifadeleri kullanılmıştı. 

 

Yorumlar

ihsan bu kadını dinledim resmen saçmalıyor durmadan demokrasi diyor ulen demokrasiyi yıkmak isteyen fetö ye tek kelime etmiyor edemez abd ajanı çünki