CHP'li başkan ihtiyaç sahiplerine yardımı kesti

CHP’li İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, 31 Mart seçimlerinin ardından yönetimi AK Parti’den devraldığı belediyenin ihtiyaç sahiplerine dağıttığı yardımları kesti. Belediye tarafından her ay 437 aileye yardım sağlanıyordu.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li başkan ihtiyaç sahiplerine yardımı kesti

CHP’nin İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından devraldığı belediyenin dağıttığı yardımları kesti. İlçedeki 437 yardıma muhtaç aileye AK Parti döneminde her ay düzenli olarak verilen 100 liralık ‘İzmit Kart’ uygulaması Fatma Kaplan Hürriyet tarafından ‘para yok’ gerekçesiyle iptal edildi.

437 AİLE MAĞDUR EDİLDİ

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti İzmit Belediye Meclis Üyesi Muharrem Tutuş, CHP'li Fatma Kaplan Hürriyet'in kameralar karşısında sokak hayvanlarına mama dağıttığını anımsatarak, Başkan Hürriyet’in yeni dönemle birlikte yardıma muhtaç aileleri mağdur ettiğini söyledi. İzmit’te yaşayan ve aylık verilen 100 liralık yardımla mutfak ihtiyaçlarını gideren 437 ailenin yardımının neye göre iptal edildiğinin bir an önce açıklanması gerektiğini belirten Tutuş şunları anlattı: “İzmit Kart uygulamasından faydalanan ailelerle iletişim kurduk. Aylardır İzmit Belediyesi’nden yardım aldıklarını ancak bir anda yardımların kesildiklerini bizlere ilettiler.”

SEBEBİNİ ÖĞRENMEK İÇİN GİDENLERİ KAPIDAN KOVDU

Belediye'nin yardımlarının kesilmesinin ardından sebebini öğrenmek için İzmit Belediyesi’ne giden vatandaşlara ise AK Parti bahane gösterilerek ‘paramız yok’ denildi. Belediye başkanı ile görüştürülmeyen ihtiyaç sahibi aileler belediye kapısından kovuldu. Söz konusu ailelerin her birinin zor şartlar altında yaşamını sürdürdüğünü kaydeden Tutuş, "Vatandaşı belediye kapısından geri çeviren CHP’li Başkan Hürriyet göreve geldiğinden bu yana festival, konser düzenlemekten de geri kalmıyor.” dedi.

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

İhtiyaç sahibi ailelere bir yılda verilecek paranın birkaç saatlik konser ve festival için rahatlıkla harcanabildiğini kaydeden Tutuş, "Oysa ki AK Parti döneminde ihtiyaç yok diye boş bırakılan belediye başkan yardımcılıkları ve müdürlük gibi onlarca koltuk doldurulurken para bulanların, kahvaltılık masrafına bile yetmeyen bu yardımı kesmemesi gerekirdi. Bu keyfi uygulamanın takipçisi olacağız.” açıklamasında bulundu.

Yorumlar