CHP'de kurultay yok

Seçimlerden bu yana hemen her gün farklı bir krizle karşı karşıya kalan CHP'de gözler bugünkü MYK toplantısındaydı. Muhaliflerin kurultay beklentisine parti yönetimi bir kez daha olumsuz yanıt verdi. Parti Sözcüsü Tezcan, "Genel Başkan kurultayı toplamayacak" dedi.

Google Haberlere Abone ol
CHP'de kurultay yok

CHP'de olağanüstü kurultay yapılıp yapılmayacağı tartışmaları sürerken gözler bugünkü Merkez Yürütme Kurulu'nun (MYK) ardından gelecek açıklamaya çevrilmişti.

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Kılıçdaroğlu'nun olağanüstü kurultayı toplamayacağını söyledi.

Tezcan'ın açıklamalarının satırbaşları şöyle:

"Seçimlerden sonra il ve ilçe örgütlerimizde, parti organlarımızda gelecek planlamasına yönelik çalışmalar devam ediyor. Bugün MYK toplantımızı yaptık. Bütün MYK'daki arkadaşlarımızın sayın genel başkanımıza teşekkür ettiler.

"Yeni bir çalışma ekibi oluşturulacak"

Sayın Genel Başkanımızın her zaman MYK'yı belirlemek ve değiştirmek yetkisi dahilindedir. Tüm arkadaşlarımız, genel başkanımızın tasarruflarını destekleyeceklerini beyan ettiler.

Önümüzdeki süreçte CHP'nin yönünü çizmek ve partiyi hızlı bir şekilde bir taraftan yerel seçimlere hazırlamak ve Türkiye'nin yol haritasını belirlemek için yeni bir çalışma ekibi genel başkanımız tarafından oluşturulacaktır. Biz de kendisine destek vermeye devam edeceğiz."

SORU-CEVAP

Teknik olarak istifadan bahsetmek mümkün olmuyor. MYK arkadaşlarımız Sayın Genel Başkanın her türlü tasarrufunu destekleyeceklerini ifade ettiler.

Kurultay tartışması artık bitsin

Hiçbir şekilde 630 imza teslim edilmedi. Bu bilgileri paylaştık. Genel Merkezimize teslim edilen imza sayısı 618'di. 4'ü usulüne uygun değildi, 4 imza mükerrerdi, 5'i istifa etmiş delege imzası düşünce 605 imza. 5 imzanın gerekçesi farklı. 31 imza geri çekildi. Bu imzalarla kurultay toplamak mümkün değildir. Genel Başkan'ın da kurultayı toplama iradesi yoktur, toplamayacağını açıklamıştır.

Bu tartışmanın doğal olarak bitmesi gerekir. İmza toplayan arkadaşlarımızın hiçbiri ötekileştirilecek arkadaşlarımız değildir. Partiyi kurultay tartışması içinde tutmanın faydalı olacağına inanmıyoruz. Bunun da bir anlamı olduğunu düşünmüyoruz.

Muhalifler imzaları teslim etmişti

CHP'de Muharrem İnce'nin etrafında kümelenen delegeler olağanüstü kurultay için imza toplamış ve İnce, "Bin 250 imza toplanmazsa kenara çekilirim" açıklamasında bulunmuştu.

Muhalifler geçtiğimiz günlerde noter onaylı 630 imzayı topladıklarını belirterek, imzaları genel merkeze sunmuştu.

"Yeterli imzaya ulaşamadılar"

CHP yönetimi ise imzaların ardından açıklama yapmış ve muhaliflerin yeterli imzaya ulaşamadığını kamuoyu ile paylaşmıştı.

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, "Genel Merkezimize sunulan noter onaylı belge sayısı 605" ifadesini kullanmıştı.

"Sayılarla oynuyorlar"

CHP yönetimi "Salt çoğunluk sağlanamadı, kurultay yok" derken, muhalifler ise "Sayılarla oynanıyor" açıklamasında bulundu.

Bugüne kadar girdiği tüm seçimleri kaybeden Kılıçdaroğlu yönetimindeki CHP'nin söylemi olan 'Hile var', bu kez muhaliflerin de sığındığı liman olmuş ve genel merkezin sayılarla oynadığı iddia edilmişti.

İnce'den 'kimse ayrılmasın' mesajı

Tüm bu sürecin ortasındaki isim olan CHP'li Muharrem İnce ise resmi Twitter hesabından bir açıklama yaparak "Kimse partiden ayrılmasın" mesajı vermişti.

İnce, şu ifadeleri kullanmıştı:

"CHP’de Olağanüstü Kurultay için notere giderek imza veren kurultay delegelerimizin iradesine, isteğine sahip çıkıyoruz. Bize güvenen insanları yarı yolda bırakmayacağız. Anlık tepkilerle kimse partiden ve partideki görevinden ayrılmasın."

Yorumlar