CHP'de kurultay için imza süresi sona erdi

CHP'de Muharrem İnce taraftarları kurultay için 17.30'a kadar noterlere gidip imza vermesi gerekiyordu. 24 Ankara Temsilcisi Melik Yiğitel, CHP'li muhaliflerin kurultay için yeterli sayıyı bulamadığını ileri sürerken CHP PM Üyesi Gaye Usluer de, imzaların perşembe günü genel merkeze teslim edileceğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
CHP'de kurultay için imza süresi sona erdi

CHP'de 16 Temmuz'da olağanüstü kurultay talebiyle başlatılan imza toplama süreci saat 17.30'da sona erdi. CHP'de Muharrem İnce taraftarları kurultay için 17.30'a kadar noterlere gidip imza vermesi gerekiyordu. 24 Ankara Temsilcisi Melik Yiğitel, CHP'li muhaliflerin kurultay için yeterli sayıyı bulamadığını ileri sürdü. Melik Yiğitel, "CHP'li muhalifler kurultay için yeterli sayıyı bulamadı. Aslında 400'ü hiç geçemediler. 500'ü geçtik gibi açıklamalar psikolojik argüman olarak kullanıp acaba sayıyı artırabilir miyiz diye hesap ettiler. Fakat o sayıyı bulamadılar." dedi.

CHP PM Üyesi Gaye Usluer ise, imzaların perşembe günü genel merkeze teslim edileceğini açıkladı.

CHP'li Yaşar Tüzün de, olağanüstü kurultay için noter tasdikli yeterli sayıda imzayı perşembe günü parti Genel Merkezi'ne teslim edeceklerini açıkladı.

CHP Tüzüğü gereği verilen bir haftalık süre, toplanan imzaların ulaştırılması, tasnifi, derlenmesi ve sunuma hazır hale getirilmesi için tanınıyor. 6 Ağustos Pazartesi gününe kadar imzaların parti genel merkezine sunulması gerekiyor.

Yorumlar