CHP'de Fikri Sağlar çatlağı

CHP Mersin Milletvekili Sağlar, anayasa değişikliğine karşı çıkan parti yönetimini eleştirerek, milletvekili dokunulmazlığına evet oyu verildiği zaman parlamentonun feshedildiğini savundu

Google Haberlere Abone ol
CHP'de Fikri Sağlar çatlağı

Sonhaberler | Haber Merkezi

CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, "Yasa değişikliği Meclis'ten geçti, referanduma gidilecek diyelim. Bu yapıyla nasıl gideceğiz referanduma? Artık ip kopmuş durumda. Anayasaya aykırı ama ben dokunulmazlıkların kalkmasına evet vereceğim, dediğinizde parlamentoyu feshettiniz" dedi.

RS FM'e konuşan CHP Milletekili Fikri Sağlar, partisine eleştiriler yöneltti. "Ben köy köy dolaşıyorum. Benim dolaşmam yeterli değil. Sadece grup toplantılarında konuşmak yeterli değil. Anlatmak istediğim şu: Örgüt hazır. Ama örgüte hadi koşun diyen bir noktada değilsiniz. Miting yapıyorsunuz, 150 bin kişi topluyorsunuz. Söylediğiniz bir sözden dolayı rejimin değiştiğini söylemekten çıkıyorsunuz. Bu bir özeleştiriyse özeleştiri, yeteneksizlikse ben de yeteneksizim. Benim de payım var" diyen Sağlar, "Benim kabul ettiğim gibi başkaları da kabul etsin. Yasa değişikliği Meclis'ten geçti, referanduma gidilecek diyelim. Bu yapıyla nasıl gideceğiz referanduma? Artık ip kopmuş durumda. Anayasaya aykırı ama ben dokunulmazlıkların kalkmasına evet vereceğim, dediğinizde parlamentoyu feshettiniz. Bugün vekillerin dokunulmazlıkları kalktığı için HDP'liler cezaevinde. Onlar milletvekili şu anda. Ziyaret edenleri de PKK ile bir araya gelmekle suçluyorlar. Asıl terörle birlikte olan sensin, FETÖ'yü sen buraya getirdin, diyemiyorsunuz. Bunları söyleyemeyen bir anlayışın insanlara rejimin değiştiğini inandırması zor... Emperyalizmle mücadele vermiş bir partinin artık harekete geçmesi gerekiyor. Ben sadece bir neferim. Bu ne demek? Mücadeleyi kazanacak gücün içinde olmak demektir. Sistem değişiyor ve buna göz yumanların karşısında olacağız. Kiminle bunu yapacaksak bu mücadeleyi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Yorumlar

adem bu sağlar bildim bileli hep firneci bir boka yaramaz karıştırcı biridir