CHP yürüyüşüne olağanüstü koruma

CHP'nin Ankara'da başlattığı yürüyüşün Kocaeli'deki kısmında olağanüstü güvenlik önlemleri alındı.

Google Haberlere Abone ol
CHP yürüyüşüne olağanüstü koruma

Sonhaberler | Haber Merkezi

CHP tarafından 15 Haziran'da Ankara'dan başlatılan yürüyüşün büyük bir kısmı tamamlandı. Yürüyüşün 21'inci gününde Kocaeli'ye varan CHP korteji için olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. İlk kez koruma olarak çevik kuvvet ekipleri görevlendirilirken, yürüyüş alanındakilere yönelik de ilk kez sıkı bir arama noktası oluşturuldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hariç korteje katılacak herkes aranacak. 

Polisin yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekerken, D-100 Karayolu girişinde arama noktası oluşturulması nedeniyle yol ulaşıma kapandı.Yürüyüşe katılanlar tek tek aranarak yürüyüşe katıldı. Özel Harekat polisleri de yürüyüş sırasında önlem olarak bulunurken, polis helikopter güzergah boyunca uçtu.

Öte yandan Kılıçdaroğlu bugün düzenlediği basın toplantısında bazı açıklamalarda bulunarak yoluna devam etti. Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki için Ankara Güvenpark'tan başlattığı yürüyüşünün 21. gününe Kocaeli'nin Körfez ilçesi Yarımca mevkisinden başladı. Yürüyüş öncesi açıklama yapan Kılıçdaroğlu, güzel bir atmosfer olduğunu belirterek, serin havanın akşama kadar devam etmesi temennisinde bulundu.

"Yürüyüşü 'Adalet Yürüyüşü' olarak adlandırdık, adaletin önemini vatandaşlara anlatmak istedik" diyen Kılıçdaroğlu, Hakimler ve Savcılar Kurulunun son kararnamesini de değerlendirdi.

Kemal Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: "Hakimler Savcılar Kurulu seçildi, yeni göreve başladılar, 5-6 günlük görev süresi içinde -ki bayram tatillerini falan çıkarıyoruz- bir kararnameyle 780 hakim ve savcının görev yerini değiştirdiler. Niçin ve hangi gerekçeyle? Siyasi otoritenin beklentilerine uygun yeni hakim ve savcılar görevlerine başlasınlar diye. Adaleti siyasetin emrine verirseniz Türkiye'nin başı beladan kurtulmaz, demokrasi olmaz, insan hakları ihlalleri olur. Bütün bunları herkesin bilmesi lazım. Özellikle de ülkeyi yönetenlerin bilmesi lazım. Kendi adalet anlayışlarını topluma dayatmak değil. Evrensel adalet anlayışını hepimizin kabul etmesi lazım."

Zaman zaman zayıflayıp zayıflamadığının sorulduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, "Kemerde bir ilik kazandım. Ama öyle 5 kilo vermem falan söz konusu değil." dedi. Kemal Kılıçdaroğlu, vefat eden sinema sanatçısı Hakan Balamir'e Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileyerek basın toplantısını sonlandırdı.

Yorumlar