"CHP tükenmişlik sendromu içerisindedir"

- AK Parti Grup Başkanvekili Muş: - "Sayın Başbakan ile Sayın Devlet Bahçeli'nin görüşmesi ve memleket meselelerini ele alması CHP'yi niye rahatsız etmekte ve germektedir? Asıl tükenmiş olan CHP ve onun milletten korkan zihniyetidir. CHP tükenmişlik sendromu içerisindedir" - "Özgür Özel, siyaseten tükenmiş bir kişi arıyorsa, CHP Genel Başkanlığı makamına baksın. Orada girdiği her seçimde milletin tokadını yiyen bir siyasi mevta görecektir"

Google Haberlere Abone ol
"CHP tükenmişlik sendromu içerisindedir"

TBMM (AA) - KADİR KARAKUŞ - AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "Sayın Başbakan ile Sayın Devlet Bahçeli'nin görüşmesi ve memleket meselelerini ele alması CHP'yi niye rahatsız etmekte ve germektedir? Asıl tükenmiş olan CHP ve onun milletten korkan zihniyetidir. CHP tükenmişlik sendromu içerisindedir." dedi.

Muş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, Başbakan Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin görüşmelerini "İki tükenmiş kişinin görüşmesi" olarak nitelendirdiğini belirtti.

Özel'in ifadesinin "Fevkalade çirkin bir yaklaşım" olarak değerlendiren Muş, "Sayın Başbakan ile Sayın Devlet Bahçeli'nin görüşmesi ve memleket meselelerini ele alması CHP'yi niye rahatsız etmekte ve germektedir? Asıl tükenmiş olan CHP ve onun milletten korkan zihniyetidir. CHP tükenmişlik sendromu içerisindedir. Çünkü uzlaşı ve diyalog kanalını reddeden CHP, millete sırtını dönerek yalnız kalmıştır." diye konuştu.

- "CHP, şimdi HDP ile ortak tavır almaya başlamıştır"

Siyaseten kimin tükendiğine CHP'nin değil, milletin karar vereceğini vurgulayan Mehmet Muş, şöyle devam etti:

"Her seçimde milletin tokadını yiyen CHP'nin adında halk vardır ama tükenmiş zihniyetinde halk yoktur. Zira CHP'nin zihniyetinde halk olsaydı anayasayı halka sormaktan korkmaz ve sandıktan kaçmazdı. Anayasa değişiklikleri sürecinde AK Parti ve MHP ile müzakere masasını elinin tersiyle iten CHP, şimdi HDP ile ortak tavır almaya başlamıştır. Dolayısıyla CHP ile HDP'in 'hayır' cephesinde buluşuyor olması nasıl kendi takdirleri ve arzularıysa, Sayın Başbakan ile Sayın Bahçeli'nin 'evet'de buluşuyor olması ve görüşmesi de o kadar doğaldır.

Herkes dengini bulur. CHP'ye HDP ile oluşturduğu 'hayır' cephesi hayırlı olsun. Biz ülke için, millet için, daha güçlü bir Türkiye için 'evet'de buluşuyoruz. Varsın CHP tarihi misyonunu yerine getirerek değişime, dönüşüme ve yeniliklere karşı çıksın. Biz 'evet' diyerek milletimize yenilikleri yaşatmaya ve hizmetler sunmaya devam edeceğiz."

AK Parti'li Muş, CHP Grup Başkanvekili Özel'e tavsiyede bulunarak, "Özgür Özel, siyaseten tükenmiş bir kişi arıyorsa, CHP Genel Başkanlığı makamına baksın. Orada girdiği her seçimde milletin tokadını yiyen bir siyasi mevta görecektir." dedi.

Yorumlar