CHP nükleer santrali AYM ve AİHM'e taşıyacak

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Türkiye'nin 60 yıllık hayali olan nükleer güç santralinin temelinin atılmasına karşı çıkarak konuyu AYM'ye oradan bir sonuç alamaması halinde ise AİHM'ye taşıyacağını söyledi. Atıcı, bölgeye nükleer santral değil 'ölüm bombası yapıldığını' ileri sürdü.

Google Haberlere Abone ol
CHP nükleer santrali AYM ve AİHM'e taşıyacak

Sonhaberler.com | Haber Merkezi

Türkiye'de yapılan hemen hemen bütün büyük projelere bir şekilde itiraz eden CHP ülkenin 60 yıllık hayali olan nükleer güç santralinde de şaşırtmadı. 1955 yılından bu yana yapılmak istenen nükleer enerji santrali için bugün temel atıldı. Ancak CHP temelin atılmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirirken, inşaatın iptali için Anayasa Mahkemesi'ne oradan bir sonuç çıkmaması halinde ise Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gidecek.

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Danıştay Üst Kurulu'nun kararı beklenilmeden Akkuyu Nükleer Santrali'nin temeli atılarak hukukun ayaklar altına alındığını söyledi. Akkuyu Nükleer Güç Santrali ÇED olumlu kararının iptaline ilişkin  açtığı dava ile ilgili Danıştay 14'üncü Dairesi'nin ret kararı vermesi  üzerine Danıştay Üst Kurulu'na başvurduğunu ifade eden Aytuğ Atıcı, davacılardan jet hızı ile 3 bin liranın üzerinde keşif bedeli ve 3 bin lira civarında avukatlık bedeli talep edildiğini belirterek "iptal davası açanlar ekonomik cendereye sokularak yıldırılmak ve üst mahkemeye gitmeleri engellenmek isteniyor." dedi.

Aytuğ Atıcı nükleer santralin iptali için açılan davalar henüz sonuçlanmadan Putin'in Türkiye'ye davet edilerek temel atma töreni düzenlenmesini, hukukun ayaklar altına alındığının ve siyasi iktidarın yargıyı kontrolü altına aldığının bir göstergesi olduğunu belirterek "Temsil ettiğim insanların yaşam hakkı etkileniyor. Çocuklarımın yaşam hakkı tehdit ediliyor. Biz davamızdan vazgeçmeyeceğiz. Danıştay'dan sonuç alamazsam Anayasa Mahkemesi'ne gideceğim. O da olmazsa Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) götüreceğim. Bu ölüm santrali faaliyete geçmeyecek." dedi.

AVRUPA KONSEYİ PARLAMENTERLER MECLİSİ DE İPTALİNİ İSTEMİŞTİ

Mersin'de yapılacak nükleer enerji santraline karşı çıkan sadece CHP değil. Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi de Türkiye'ye karşı hazırladıkları ve genel kurulda kabul ettikleri raporda Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin tehlikeli olduğunu ileri sürerek iptalini istemişti. 

Yorumlar

adem peki avrupada 400 küsur santral var sen sapıksın belli chp gerici zaten