CHP-İyi Parti-HDP ittifakı Adana'da patladı

CHP-HDP-İyi Parti ittifakı Adana'nın Seyhan ilçesinde patladı. Üç parti arasında ittifak olmadığı iddia ediliyordu; ancak CHP Seyhan'da yaptırdığı ankette üç parti arasında ittifak olduğunu açıkça itiraf etti. İtirafın ifşa edilmesinin yanı sıra CHP'nin ırkçı ve ayrımcı zihniyeti de bir kez daha kendini gösterdi. Seyhan için yapılan aday yoklaması ankentinde, üç partinin oy vereceği aday arayışı talebi dile getirilirken, konuşulan adaylardan biri için, "Arap Alevisidir oy almaz" şeklinde ifadeler kullanıldı

Google Haberlere Abone ol
CHP-İyi Parti-HDP ittifakı Adana'da patladı

Bir araştırma şirketi, Adana’da 10-20 Kasım 2018 tarihleri arasında 2 bin 116 kişiye ulaşıp, yerel seçimlere yönelik anket çalışması yaptı. Akşam'ın haberine göre, Ankete göre eğer CHP ve İP, Adana’da ittifak yapar ve adayları da CHP’li Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin olursa yüzde 39,2 oy alır sonucu ortaya çıktı.

Dİ-EN’in anketi CHP’li Çukurova Belediyesi tarafından hazırlanan bir basın bülteni aracılığıyla basına servis edildi. Anketin tepki çeken bölümünde ''Adana etnik ve mezhepsel siyasetin en çok sonuç verdiği illerden biri. CHP-İP ititfakında seçimlerin kazanabilmesi için 'Sünni' İP oyları olmazsa olmaz. İP seçmenleri için Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Arap Alevisi kökenli olduğu için tercih edilmiyor. HDP seçmenleri de Karalar’ın Alevi inancı nedeniyle kendisini sıcak bulmuyor. CHP'nin aday göstermesi halinde Soner Çetin, Kürt asıllı olması nedeniyle HDP'den, Sünni olması nedeniyle İP’den daha fazla oy alabilecektir'' ifadeleri yer aldı.

CHP’li Soner Çetin düzenlediği basın toplantısında, “Basın bülteninin son halini görmedim, okusaydım, mezhepsel ve ırkçı söylemleri bilseydim servis ettirmezdim. Anketi biz yaptırmadık, kimin yaptığını da bilmiyorum” dedi. Bülteni servis eden basın danışmanı Can Küçükozkan da “Yaptığımız basın bülteni, maalesef dikkatli araştırılmadan yapılmıştır” diyerek, istifa edebileceğini açıkladı.

Yorumlar