CHP heyeti, Batman'da

- Halk oylaması çalışmaları kapsamında Batman'da esnafı ziyaret eden milletvekilleri Tekin, Tanrıkulu, Berberoğlu ve Tanal'ın da aralarında bulunduğu CHP heyetine, DBP il binasının önünden geçtikleri sırada partililer kırmızı karanfil attı, sevgi gösterisinde bulundu - CHP Milletvekili Tekin: - "(Anayasa değişikliği) Ülkemizin, çocuklarımızın geleceğini tayin eden bir anayasanın gereksiz, lüzumsuz, içeriksiz bir tartışma içinde olması son derece üzücü bir olay"

Google Haberlere Abone ol
CHP heyeti, Batman'da

BATMAN (AA) - CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, anayasa değişikliğine ilişkin, "Ülkemizin, çocuklarımızın geleceğini tayin eden bir anayasanın gereksiz, lüzumsuz, içeriksiz bir tartışma içinde olması son derece üzücü bir olay." dedi.

Halk oylaması çalışmaları kapsamında aralarında Milletvekilleri Gürsel Tekin, Sezgin Tanrıkulu, Enis Berberoğlu ve Mahmut Tanal'ın da aralarında bulunduğu CHP heyeti Batman'da partisinin il başkanlığını ziyaret etti.

Tekin burada yaptığı konuşmada, anayasanın önemine değinerek, anayasanın seçim gibi olmadığını belirtti.

Tekin, seçimlerin belirli bir zamanı içerdiğine işaret ederek, "Seçimde 5 ya da 4 yıl gibi bir süre içerisinde seçiyorsunuz. O tercihinizi yanlış kullanabilirsiniz ama dersiniz ki, '4 yıl sonra ben bu yanlışımı düzeltirim.' Ama anayasa gibi ülkemizin, çocuklarımızın geleceğini tayin eden bir anayasanın gereksiz, lüzumsuz, içeriksiz bir tartışma içinde olması son derece üzücü bir olay." ifadesini kullandı.

- Türkiye'nin Hollanda'ya yönelik yaptırım kararı

Bakanlar Kurulu Kararı ile alınan Hollanda'ya yönelik yaptırım kararlarını eleştiren Tekin, yaptırımların yetersiz olduğunu savundu.

Tekin, "Milletvekillerin turistik seyahatleri vardır. Dostluk grupları, yani çeşitli ülkelerin dostluk gurupları oluşur. O dostluk gurupları içerisinde de çeşitli milletvekilleri gider, seyahatini yapar. Yaptırıma bakın yahu, ne büyük yaptırım ya. Bu mu yaptırımınız?" dedi.

Tekin, Hollanda'ya yönelik yaptırımlar konusunda önerileri bulunduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Bunlardan birincisi kimin çocuklarının şirketleri var, derhal o şirketleri oradan çekin. Çok zor bir şey olmasa gerek. İkincisi başta Sayın Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakanlar ve bürokrasinin tamamı, yüzde 100'ü Batılıların, Merkel'in arabalarına biniyor. O arabalardan da inin al sana protesto. Yaptırım ise bundan daha iyi yaptırım olur mu?"

- DBP'den CHP'li heyete kırmızı karanfil

CHP heyeti basın toplantısının ardından Meydan Mahallesi Gülistan Caddesi'nde esnaf ziyaretinde bulundu.

Ziyaret sırasında halk oylamasına değinilmesi üzerine bir vatandaş, "Neden ekonomi üzerinden gitmiyorsunuz da sadece burada duruyorsunuz. Ekonomi üzerinden gidin de bir işe yarasın bari." dedi.

Bunun üzerine Tekin, "Ekonomiyle ilgili de anlatıyoruz, anlatmaz olur muyuz, defalarca anlattık." ifadesini kullandı.

CHP heyetinin Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il binası önünden geçişi sırasında binanın üçüncü katında bulunan partililer milletvekillerine kırmızı karanfil attı, sevgi gösterisinde bulunarak, onları alkışladı.

CHP'li milletvekilleri de DBP'lilere alkışlarla karşılık verdi.

Heyet daha sonra bir çay ocağında vatandaşlarla sohbet etti.



Yorumlar