CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun:

- "( Kılıçdaroğlu'nun iddiaları ) O belgeleri yetkili dediğimiz komisyona da veririz. Komisyon kurdurulmazsa biz gereğini yaparız" - "Biz, bu belgeleri Meclise teslim edeceğiz" - "Burada fazla gürültü kopararak, feveran ederek, bu olayı kapatacaklarını düşünüyorlarsa bunlar doğru değil"

Google Haberlere Abone ol
CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun:

TBMM (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddialarına ilişkin belgeleri Mecliste kurulmasını istedikleri komisyona sunacaklarını belirterek, "Komisyon kurdurulmazsa biz gereğini yaparız." dedi.

Torun, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, belediyelerin sorumluluklarının ve görevlerinin artmasına karşın, gelirlerinde değişiklik olmadığını belirterek, Mecliste kabul edilen "torba kanun" uyarınca da hastanelere, yurtlara ve birçok kuruma ücretsiz su verilmesinin ve bazı vergilerden muaf tutulmalarının gündeme geldiğini ifade etti.

"Maalesef belediyelerimiz can çekişiyor." diyen Torun, belediyelerin, içinde bulundukları ekonomik sorunları aşabilmek için zaman zaman arazi ve arsa satışlarına gittiğini aktardı.

Öte yandan, 1999 yılındaki depremden bu yana 493 toplanma alanının 400'den fazlasının imara açıldığını anımsatan Torun, olası bir depreme hazırlık konusundaki sorunların çözümü için iktidarın adım atması gerektiğini bildirdi.

- "Komisyon kurulmazsa biz gereğini yaparız"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun iddialarına ilişkin, CHP'nin Mecliste araştırma komisyonu kurulması önerisinde bulunduğunu, ancak iktidarın bu belgelerin yargıya taşınmasını isteğini hatırlatan bir gazetecinin, bu konudaki değerlendirmesini sorması üzerine Torun, sunulan belgelerin, dünyanın 200 ülkesi tarafından kabul edilen "swift" notları olduğunu açıkladı.

Seyit Torun, "Burada fazla gürültü kopararak, feveran ederek, bu olayı kapatacaklarını düşünüyorlarsa bunlar doğru değil." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun, iddialara ilişkin birtakım sorular sorduğunu anımsatan Torun, "Ama bize cevap verme yerine küfür, hakaret ediyorlar, tepki gösteriyorlar. 'Mahkemeye sunun bu belgeleri' diyorlar. Biz, bu belgeleri Meclise teslim edeceğiz." ifadesini kullandı.

Mecliste kurulacak komisyonda belgelerin incelenmesi talebinde bulunduklarını vurgulayan Torun, bu konunun etik olduğunu ve yargıya taşınacak bir konu bulunmadığını bildirdi.

Torun, "Biz, söylediğimiz sözün belgelerini elimizde tutuyoruz. O belgeleri yetkili dediğimiz komisyona da veririz. Belgelerimiz sağlamdır. Bu belgeler titizlikle incelenerek, defalarca değerlendirilerek ifade edilmiştir." dedi.

Mecliste komisyon kurulmadığı takdirde tavırlarının ne olacağı sorusuna ise Torun, "Kurdurulmazsa biz gereğini yaparız. Olayı sulandırmadan, magazinel hale dönüştürmeden, bir devlet adamı sorumluluğu içerisinde gereğini yaparız." yanıtını verdi.

ABD'de Rıza Sarraf'ın tanık olarak yer aldığı davaya ilişkin değerlendirmesi de sorulan CHP'li Torun, bu davanın dünyada takip edildiğini, kendilerinin de süreci izleyeceklerini kaydetti.

Torun, "Biz davayı herkesin izlediği gibi izliyoruz, takip ediyoruz. Ama sonuçlarını hep beraber göreceğiz. Önemli olan Türkiye'de, Türk hukukuna göre işlenmiş bir suç var mıdır, yok mudur, yasalara aykırı bir şey yapılmış mıdır, yapılmamış mıdır, onun bizim tarafımızdan önemi büyüktür." değerlendirmesini yaptı.


Yorumlar