CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke:

- "Birinci sınıf bir ekonomi için birinci sınıf bir demokrasiye ihtiyaç var. Türkiye'nin yakalamış olduğu uzlaşı fırsatını sözde değil, demokrasiyi özde inşa edecek adımlarla somutlaştırma ihtiyacı çok büyük"

Google Haberlere Abone ol
CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke:

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, "Birinci sınıf bir ekonomi için birinci sınıf bir demokrasiye ihtiyaç var. Türkiye'nin yakalamış olduğu uzlaşı fırsatını sözde değil, demokrasiyi özde inşa edecek adımlarla somutlaştırma ihtiyacı çok büyük." değerlendirmesinde bulundu.

Böke, yaptığı yazılı açıklamada, ekonomik güven endeksinin, ağustosta yüzde 24,1'lik bir düşüşle, 72,7'ye indiğini, söz konusu düşüşün, bu yılın şubat ayından bu yana yaşanan en radikal düşüş olduğunu belirtti.

Verilerin, ekonomiye duyulan güven kaybının, hizmet, inşaat, perakende ticaret sektörü ile imalat sanayindeki beklentilerin bozulmasından kaynaklandığını gösterdiğini ifade eden Böke, üretici sektörlerin, yaratılan atmosfere göre değil, somut gelişmelere göre beklenti oluşturduğunu hatırlattı.

Türkiye ekonomisinin geleceğine ilişkin, özellikle üretici kesimden gelen bu umutsuzluk ve endişe mesajının acil olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Böke, üretici sektörlerin ekonomiye güveninde yaşanan bu radikal düşüşün, artık iktidarın ekonomide somut adımlar atması gerektiğini ortaya koyduğunu bildirdi.

Böke, ekonomiye güveni sağlamanın temel yolunun şeffaf, hesap verebilir, hukukun üstünlüğünü dikkate alan bir yönetim olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu yeni hamle, doğru ekonomi politikalarının uygulamaya alınması ve aynı anda kurumların güçlendirilmesi, laik eğitim, hukuk devleti çerçevesi içerisinde yaratıcı düşünmeyi teşvik eden özgürlükçü bir demokrasiden geçiyor. Birinci sınıf bir ekonomi için birinci sınıf bir demokrasiye ihtiyaç var. Türkiye'nin yakalamış olduğu uzlaşı fırsatını sözde değil, demokrasiyi özde inşa edecek adımlarla somutlaştırma ihtiyacı çok büyük. Bu amaca dönük CHP'nin hazırlayıp kamuoyu ile paylaşmış olduğu ekonomi yönetiminin demokratikleştirilmesi eylem planını hızla uygulamaya koyarak somutlaştırmak çok önemli."

Böke, kaybedecek zamanın olmadığını belirterek, şunları kaydetti:

"Umudunu, geleceğe inancını kaybeden bir toplumda ne ekonomi ne eğitim ne gençlik ne de bir başka konu konuşulabilir. Umudumuzu, geleceğe dönük iyimser beklentilerimizi yeniden inşa edebiliriz. Etmeliyiz. CHP bunu yapabilecek güçtedir."

Yorumlar