CHP Ankara'da aday krizi, Yavaş çekilebilir

CHP'nin Ankara Etimesgut'ta Erdal Beşikçioğlu'nu aday göstermek istediği ancak Mansur Yavaş'ın itirazıyla karşılaştığı belirtiliyor. İddiaya göre Yavaş'ın, "Aday gösterilirse ben adaylıktan çekilirim" diyerek rest çekti.

Google Haberlere Abone ol
CHP Ankara'da aday krizi, Yavaş çekilebilir

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yönetim Kurulu'nun (MYK), Ankara Etimesgut Belediye Başkan adayı olarak Erdal Beşikçioğlu'nu gösterme kararı, partide krize yol açtı. Gazeteci Saygı Öztürk'ün ifadelerine göre, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bu karara tepki gösterdi ve kendi tercih ettiği ismin aday olarak gösterilmemesi durumunda, adaylıktan çekilebileceğini belirtti.

BEŞİKÇİOĞLU ADAYLIĞI VE YAVAŞ'IN TEPKİSİ

Parti içinde yaşanan bu gerginlik, MYK'nın aldığı bu kararın ardından ortaya çıktı. Erdal Beşikçioğlu'nun adaylığı, Mansur Yavaş'ın istediği ismin Etimesgut Belediye Başkanlığı için tercih edilmemesine sebep oldu. Yavaş'ın bu duruma sert bir tavır koyması ve kendisinin de aday olmayabileceği iddia ediliyor.

MANSUR YAVAŞ'IN ADAYLIK TAVRI

Mansur Yavaş'ın, İyi Parti'den istifa eden Mesut Özarslan'ın Etimesgut'tan aday gösterilmesini istediği, ancak bu talebin karşılanmaması üzerine kendi adaylığını da sorguladığı belirtiliyor. Bu durum, CHP içindeki parti dinamiklerini ve yerel seçim sürecini etkileyebilecek bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL'İN AÇIKLAMASI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Mansur Yavaş'ın itiraz ettiği iddialarına yanıt verdi. Özel, Mansur Yavaş ile görüş alışverişinde bulunduklarını ve onun bu adaylık kararını olumlu karşıladığını belirtti. Özel, Mansur Yavaş'ın karara itiraz etmesini beklemiyor ve bu durumun partinin gücüne katkı sağlayacağını düşünüyor.

Mansur Yavaş

 

Yorumlar