CHP Ankara Milletvekili Bilgehan:

- "(Atatürk'ün, FETÖ'nün arkasındaki güç tarafından zehirlendiği iddiası) Cumhuriyet kahramanlarını kendi küçük kavgalarınızın dışında tutun. Size oy verenleri incitiyorsunuz"

Google Haberlere Abone ol
CHP Ankara Milletvekili Bilgehan:

TBMM (AA) - CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan, Atatürk'ün zehirlendiği ve hedef olarak da İsmet İnönü'nün gösterildiğine ilişkin, "Cumhuriyet kahramanlarını kendi küçük kavgalarınızın dışında tutun. Size oy verenleri incitiyorsunuz." değerlendirmesinde bulundu.

Bilgehan, CHP'li bazı milletvekilleriyle Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Kurtuluş Savaşı kahramanı ve 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün, "Daha önce asker kaçağı, şimdi ise FETÖ'cü olduğu"na ilişkin sözler kullanıldığını belirtti.

Yakın zamanda da Cumhuriyet'in kurucularına "İki ayyaş" ifadelerine yer verildiğini öne süren Bilgehan, AK Parti'li bir milletvekilinin bu söylemlerin de ilerisine giderek, "Atatürk'ün zehirlendiğini ve hedef olarak da İnönü'yü gösterdiğini" aktardı.

Gülsün Bilgehan, "Daha neler... Cumhuriyet kahramanları sahipsiz mi? Bu 'deli saçması' suçlamalara sessiz mi kalacağız?" diye konuştu.

Bilgehan, şunları söyledi:

"İnönü ailesi olarak milyonlarca Atatürk ve İnönü'nün torunu adına bu haddini bilmez milletvekiline, millete hakaret davası açıyoruz. Cumhuriyet kahramanlarını kendi küçük kavgalarınızın dışında tutun. Size oy verenleri incitiyorsunuz. Suçluluk telaşı içerisindesiniz. Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayıp, ertesi gün Cumhuriyet'i kuranlara saldırıyorsunuz. Kendinize gelin, kimi kandırıyorsunuz?"

Yorumlar