Cezayir'deki Değişim Cephesi kendini feshetti

Ülkedeki Değişim Cephesi, İslami eğilimli parti Barış Toplumu Hareketi'yle birleşme kararı alarak kendini feshetti

Google Haberlere Abone ol
Cezayir'deki Değişim Cephesi kendini feshetti

Cezayir'deki Değişim Cephesi, en büyük İslami eğilimli parti Barış Toplumu Hareketi'yle birleşme projesi çerçevesinde kendini feshettiğini duyurdu.

Değişim Cephesi'nin başkent Cezayir'de düzenlenen olağanüstü kurultayından, oy birliğiyle Barış Toplumu Hareketi'yle birleşme çerçevesinde partinin feshedilmesi kararı çıktı.

Kurultayda kararı okuyan Değişim Partisi lideri Abdulmecid Munasıra, "Bu tarihi bir karar ve birleşme yönünde bir atılımdır. İki parti mensuplarına ve bu önemli aşamaya ulaşılması içi çalışan komiteye teşekkürlerimi iletiyorum. Birleşme, hareketin güçlenmesini hedefliyor. Birlikten kuvvet doğar." dedi.

Barış Toplumu Hareketi lideri Abdurrezzak Mukri de "Değişim Cephesi ile Barış Toplumu Hareketi arasındaki birlik, ülkenin siyasi kayıtlarına geçen bir ders olarak kalacak. Bu Arap ve İslam dünyası için istisnai bir durum." diye konuştu.

İki parti arasında birleşmeyi "tarihi bir başarı" olarak nitelendiren Mukri, birleşme kapsamında 21 Temmuz'da olağanüstü uzlaşı kongresi düzenleneceğini ve ardından gelecek 8 aylık süreç çerçevesinde hareketin liderliğini ilk dört ay Muasıra'nın sonraki 4 ay ise kendisinin üstleneceğini kaydetti.

Mukri, 2018'de iki parti delegelerinin katılacağı demokratik bir kurultay düzenleneceğini ifade etti.

Müslüman Kardeşler Teşkilatı'na yakınlığıyla bilinen Barış Toplumu Hareketi ile Değişim Cephesi partileri mayıs ayında yapılan parlamento seçimlerine tek listeyle gireceklerini açıklamış, 462 sandalyeli mecliste 34 sandalye sahibi olmuştu.

Yorumlar