Ceviz büyüklüğündeki dolu seralara zarar verdi

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde dün gece etkili olan ve ceviz büyüklüğüne ulaşan dolu, seralara zarar verdi. Yarım saat boyunca devam eden dolu nedeniyle Kumluova ve Karadere mahallelerinde 600 dönüm tarım alanının zarar görmesine neden oldu....

Google Haberlere Abone ol
Ceviz büyüklüğündeki dolu seralara zarar verdi

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde dün gece etkili olan ve ceviz büyüklüğüne ulaşan dolu, seralara zarar verdi. Yarım saat boyunca devam eden dolu nedeniyle Kumluova ve Karadere mahallelerinde 600 dönüm tarım alanının zarar görmesine neden oldu.

Seydikemer ilçesinin domates üretiminin büyük bölümünü karşılayan Kumluova ve Karadere mahallelerinde dün gece 01:30 sularında dolu etkili oldu. Ceviz tanesi büyüklüğüne ulaşan dolu yağışı yaklaşık yarım saat sürdü. Dolu yağışı nedeniyle çok sayıda cam sera kırılarak zarar gördü. Naylon seraların delinerek hasar gördüğü dolu yağışının bilançosu ise gün ağarınca ortaya çıktı. Dolu yağışı nedeniyle bazı kümes hayvanları telef olurken, zeytin ve meyve ağaçlarının da doludan etkilendiği görüldü.

Seydikemer Kaymakam Muammer Köken ve Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, doludan hasar gören mahalleye gelerek incelemelerde bulundu. Yapılan incelemenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kaymakam Muammer Köken, dolu yağışının yarım saat boyunca devam ettiğini açıkladı. İl Afet Müdürlüğü'nün yanı sıra İl ve İlçe Tarım Müdürlüklerinin bölgede hasar tespit çalışması yaptığını belirten Kökeken, dolu yağışında 600 ile bin dönüm alanda bulunan cam seraların zarar gördüğünü söyledi. Dolu nedeniyle cam seralar içerisinde bulunan ürünlerin de tahrip olduğunu sözlerine ekleyen Köken, bölgenin afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini açıkladı.

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz de benzer bir felaketin 14 yıl önce yaşandığını hatırlattığı konuşmasında, "Yarım saat süren dolu hemen hemen bütün seraları vurdu. Vatandaşlarımızın zararının karşılanması, kredi borçlarının ertelenmesi ve bölgenin doğal afet kapsamına alınması için milletvekillerimize ve valimize durumu bildirdik." dedi. CİHAN

Yorumlar