Cemevi saldırına Alevilerden sağduyu mesajı: Suhuletimizi korumak zorundayız

Gaziantep Alevi Kültür Derneği'ne motosikletli şahıslar tarafından silahlı saldırı düzenlenmesi sonrasında sağduyu mesajları verildi. Anadolu Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Cengiz Hortoğlu, "Sağduyulu olmak zorundayız. Suhuletimizi...

Google Haberlere Abone ol
Cemevi saldırına Alevilerden sağduyu mesajı: Suhuletimizi korumak zorundayız

Gaziantep Alevi Kültür Derneği'ne motosikletli şahıslar tarafından silahlı saldırı düzenlenmesi sonrasında sağduyu mesajları verildi. Anadolu Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Cengiz Hortoğlu, "Sağduyulu olmak zorundayız. Suhuletimizi korumak zorundayız. Emniyetten, devletimizden bu konudaki girişimleri sonuçsuz bırakacak tedbirleri almalarını arzu ediyoruz." dedi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep İl Başkanı Metin Gökdağ da "Alevileri sokağa çekmek isteyen, Alevileri bu gerginliğe taşımak isteyen anlayışa izin vermemek gerekir." diye konuştu.

Yaşanan olayın ardından değerlendirmede bulunan Anadolu Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Cengiz Hortoğlu "Türkiye'de son yıllarda Alevilere yönelik provokatif girişimler olduğunun farkındayız. Okmeydanı'ndaki hadiseler, daha önceki gelişen hadiseler ve bu son saldırı, Alevilerin sokağa çekilme, anarşiye bulaştırma gayretleri olduğunu gösteriyor. Bizim her zaman olduğu gibi, Alevi kanaat önderleri, Alevi dernek başkanları, federasyon başkanlarının ortak temennisi bu tür provakasyonlara gelinmemesi yönünde. Sağduyulu olmak zorundayız. Suhuletimizi korumak zorundayız. Emniyetten, devletimizden bu konudaki girişimleri sonuçsuz bırakacak tedbirleri almalarını arzu ediyoruz." şeklinde konuştu.

Toplumun rahata kavuşması adına devlete sorumluluk düştüğünü kaydeden Hortoğlu, "Biz develti göreve çağırıyoruz. Canlarımızın korunması teminatının devletimizin ilgili birimlerince yapılması gerekiyor. Biz bu konuda onları sorumlu olmaya, sorumluluklarını hakkıyla yerine getirmeye davet ediyoruz. Bizim Alevi toplumuna tavsiyemiz, sakin olmaları. Benzer hadiseleri daha önce yaşadık. Tecrübeleri, deneyimleri biz kazanmıştık zaten. Biz aynı şeyleri tekrar yaşamak istemiyoruz. Bu ülkenin eşit, asil ve asıl yurttaşlarıyız. Türkiye'de ayrımcılığa, ötekileştirmeye, farklılaşmaya yönelik çabaların bu tür provakatif eylemlere zemin hazırladığını da görüyoruz. Siyasetçiler bu konuda daha sorumlu olmalılar. Daha kuşatıcı, kucaklayıcı bir dil kullanmalılar. Bu konuda onları da sorumlu davranmaya davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

CHP Gaziantep İl Başkanı Metin Gökdağ da "Ülkenin gergin bir ortama sürüklendiği bir dönemde, İstanbul'da Okmeydanı'nda Alevilere yönelik olumsuz eylemlerin olduğu bir döneme denk gelmesi, Gaziantep'teki Alevi derneği üyeleri, Gaziantep'teki Aleviler arasında soru işaretleri yaratmaktadır. Biz buradan öncelikle bütün yurttaşlarımıza, bütün vatandaşlarımıza, bütün canlarımıza sağduyulu bir şekilde olayın gerçekliğinin ortaya çıkmasını beklemesini istiyoruz. Sakin olsunlar. Alevileri sokağa çekmek isteyen, Alevileri bu gerginliğe taşımak isteyen anlayışa izin vermemek gerekir. Bu anlamda, sorumlulardan bu olayın arkasıyla önüyle aydınlatılması çok önem kazanıyor. Bunu talep ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

CİHAN

Yorumlar