Canan: Deprem korkusu belli bir süre sonra kendiliğinden geçer

Manavgat Sağlık Derneği (MASADER) Başkanı Genel Cerrah Uzmanı Op. Dr. Emin Canan, depreme bağlı korkuların bir kaç gün sürebileceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Canan: Deprem korkusu belli bir süre sonra kendiliğinden geçer

Manavgat Sağlık Derneği (MASADER) Başkanı Genel Cerrah Uzmanı Op. Dr. Emin Canan, depreme bağlı korkuların bir kaç gün sürebileceğini söyledi. Dr. Canan, deprem anını hatırlamaya bağlı yürürken zeminin kayıyor gibi olması, baş dönmesi, sabit duran lambanın sallanıyor gibi gözükmesinin depreme bağlı korkudan kaynaklandığını söyledi.

Dün Antalya ve ilçelerinde meydana gelen 6 şiddetindeki depreme ev ve iş yerinde yakalananların panik ve korku halinin artçı sallantılarla birkaç gün daha sürebileceğini kaydeden Canan, deprem korkusunun yenilmesi için açık alanlarda dolaşılmasını önerdi. Canan, "Bu tür korku ve gerilmeler anlık reflekse bağlı oluyor. Örneğin otomobiliyle kaza geçiren bir kişi uzun süre aracına binmez. Binse bile aracıyla kaza yapacakmış gibi olur. Deprem korkuları da böyle. Korkuyu yaşama bağlı baş dönmesi ve duran lambaya bakınca sallanıyor gibi gözükebilir. Korku ve paniğin oluşturduğu durum bir süre sonra kendiliğinden sona erecektir. Korkuları yenmek için aile bireyleri birbirine destek olmalı." ifadesini kullandı. CİHAN

Yorumlar