Çanakkale’de Expotroia fuarı açıldı

Çanakkale Turizm ve Ticaret Fuarı (Expotroia), açıldı. Bu yıl ikincisi düzenlenen fuar, 18 Mayıs 2014’e kadar açık kalacak.     Ticaret ve Sanayi Odası Kongre ve Fuar Merkezi’nde kapılarını ziyaretçilere açan fuara,...

Google Haberlere Abone ol
Çanakkale’de Expotroia fuarı açıldı

Çanakkale Turizm ve Ticaret Fuarı (Expotroia), açıldı. Bu yıl ikincisi düzenlenen fuar, 18 Mayıs 2014’e kadar açık kalacak.

    Ticaret ve Sanayi Odası Kongre ve Fuar Merkezi’nde kapılarını ziyaretçilere açan fuara, Çanakkale Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (ÇASİAD) önderliğinde valilik, belediye, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) katkı veriyor.

    Fuarda birçok ithalatçı, dağıtımcı ve üreticiden oluşan firmaların yanı sıra gıda ürünleri, turizm sektörü, tarım ürünleri, mobilya, ekipman, tekstil, otel ve restoran için gıda ürün firmaları, maden-seramik ve otomotiv sektörü temsilcileri yer alıyor. Vali Ahmet Çınar, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aydın Şirin, Belediye Başkan Vekili Celal Karakaş, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, AK Parti Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş, CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, oda temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

    Fuar hakkında bilgi veren ÇASİAD Başkanı Erdal Akarsu, bu yıl ikincisini gerçekleştirdikleri EXPOTROIA gelecek yıllarda uluslararası hale getirerek, Çanakkale’yi tüm dünyaya tanıtmayı hedeflediklerini söyledi. Vali Çınar ise, fuarın gelecek yıllarda da uluslar arası hale gelmesi için büyük bir önem verdiklerini söyledi.

    Konuşmaların ardından fuara destek verenler plaketle ödüllendirildi. Açılışın ardından protokol standları gezerek bilgi firma yetkililerinden bilgi aldı.

    Fuara Türkiye ve komşu ülkelerden yaklaşık 15 bin kişinin katılması bekleniyor. 100 civarında firmanın katıldığı fuarda öncelikli hedef ülkeleri arasında Yunanistan, Bulgaristan, Birleşik Arap Emirlikleri, Cezayir, Tunus, İran, Irak, Mısır, Makedonya, Yugoslavya, Rusya, Avustralya, Gürcistan, Mısır, Kazakistan, Romanya, Fransa, İsviçre, Almanya, İngiltere, Avusturya, Brüksel, Danimarka, Azerbaycan ve KKTC yer alıyor. CİHAN

Yorumlar