Can Ataklı hakkında iddianame hazırlandı

Şehit ailesine hakaret eden Can Ataklı hakkında açılan soruşturma kapsamında iddianame hazırlandı.

Google Haberlere Abone ol
Can Ataklı hakkında iddianame hazırlandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, gazeteci Mustafa Can Ataklı hakkında yürütülen soruşturmayı tamamladı. Ataklı'nın, Pençe-Kilit Harekatı bölgesindeki çatışmada şehit olan bir askerin babasıyla ilgili sosyal medya hesaplarında paylaştığı videoda kullandığı ifadeler üzerine başlatılan soruşturma sonucunda, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.

İDDİANAMEDE YER ALAN MÜŞTEKİLER VE SANIK

Hazırlanan iddianamede, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen), Türk Devletleri Şehit Yakınları ve Gaziler Vakfı, Engin Karakuş, Fatih Karaaslan ve Ali Yalçın müşteki olarak yer aldı. Mustafa Can Ataklı ise sanık sıfatıyla iddianamede belirtildi.

SANIK ATAKLI'NIN İFADELERİ VE İDDİANAME İÇERİĞİ

İddianamede, Ataklı'nın sözlerinin kışkırtıcı tutum ve davranışlar sergilemeye yönelik olduğu, halkın bir kesimini diğer kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa, ayrımcılığı gerektirecek nefrete yönlendirici nitelikte olduğu ifade edildi. Ayrıca, Ataklı'nın bu ifadelerinin kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlike oluşturduğuna dikkat çekildi.

ATAKLI'NIN SAVUNMASI VE ÖZÜR DİLEMESİ

Sanık Ataklı, meslek hayatında terör örgütü PKK ve teröre karşı durduğunu, soruşturmaya konu videonun bir bölümünün maksatlı olarak kesilip paylaşıldığını savundu. Ataklı, kendisine yönelik oluşturulan algının etkisinde kalan şehit ailelerinden özür dilediğini, bu özrünü videonun görünür yerine başlık olarak koyduğunu belirtti.

İDDİANAMENİN MAHKEME TARAFINDAN KABULÜ VE DURUŞMA TARİHİ

Hazırlanan iddianame, İstanbul 5. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi. Mustafa Can Ataklı, 19 Mart tarihinde hakim karşısına çıkacak.

Yorumlar