Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu:

- "Dün itibarıyla 9 milletvekilinin tutuklu yargılanması, 3 milletvekilinin de denetimli serbestlikle yargılanma süreci, esasında siyaseten arzu ettiğimiz bir tablo değil, olamaz da. Ama siyasetçinin esas görevi millet, ülke, bayrak, birlik beraberlik, temel ilkelerdeki yanlışlıkların içinde olmamasıdır'' - "Bir hukuk devletinin hukuk sürecinde, bir saat sonra kınama yapan AB üyesi ülkeler veya kuruluşları, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası anında Türkiye'nin yanında olması gerekirken, TBMM'nin bombalanmasına, 246 sivil vatandaşın şehit edilmesine, 2 bin 200'e yakın vatandaşın gazi sıfatını taşıyacak şekilde yaralanmasına, demokrasiye ve milli iradeye müdahale yapılmasına rağmen ancak aylar sonra 'Biz olayı yeni fark ettik' diyebilecek kadar, bazen sanki zeka özürlüsü, bazen de zeka fışkıran tabloyu çelişkili bir şekilde gösteriyorlar" - "İki yüzlülüğü değil, çok yüzlülüğü artık bu milletin vicdanı da okuyor, feraseti de okuyor ve bunlara tavır koyacak cesareti de var, asaleti de var. Hiç tereddüdünüz olmasın ki bu millet kendi birlik ve beraberliğini koruyarak, bütün bunlarla mücadeleyi başaracak"

Google Haberlere Abone ol
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu:

BURSA (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ''Dün itibarıyla 9 milletvekilinin tutuklu yargılanması, 3 milletvekilinin de denetimli serbestlikle yargılanma süreci, esasında siyaseten arzu ettiğimiz bir tablo değil, olamaz da. Ama siyasetçinin esas görevi millet, ülke, bayrak, birlik beraberlik, temel ilkelerdeki yanlışlıkların içinde olmamasıdır.'' dedi.

Partisinin Bursa İl Başkanlığı tarafından Orhangazi ilçesinde düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılan Müezzinoğlu, burada yaptığı konuşmada, kendilerinin kurulduğu günden bugüne merkezine milletini alan, milletinin yarınlarını bugünden daha iyi yapma ideali ve hedefi olan bir siyasi misyonu üstlenmiş partinin mensupları olduklarını belirtti.

Bakan Müezzinoğlu, AK Parti olarak kuruldukları ve iktidar oldukları günden bugüne ülkeye ve millete siyaset anlamında çok farklı yenilikler getirdiklerini hatırlatarak, ''İlk günden itibaren 'Türkiye'de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' mesajı çerçevesinde hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı bir süreci birçok alanda farklı dinamikleriyle başarmış bir siyasi misyonun mensuplarıyız.'' diye konuştu.

Arzu ettikleri ve hedef koydukları 2023 vizyonunun basamaklarının daha katedilmesi gereken önemli mesafesi olduğunu anlatan Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

''Ama her basamak çıkışımızdan içeride ve dışarıda rahatsız olan düşmanlarımız da var. Türkiye'nin ve bu büyük milletin o hedeflerinden rahatsız olanlar esasında AK Parti'nin en çok önemsediği milletle beraber yürüttüğü bir hadiseyi bozmaya çalışıyorlar. Ama Elhamdülillah milletin sahiplenmesi AK Parti'nin milletle gönül gönüle olması nedeniyle siyasi istikrarı 14-15 yıldır bozamadılar. 'Siyasi istikrarı bozalım ki ekonomik istikrar bozulsun, ekonomik istikrar bozulsun ki AK Parti yıpransın, Türkiye ile biz istediğimiz gibi oynayabilelim. Eskisi gibi eski Türkiye bizim işimize çok yarıyordu eski Türkiye ile biz süreçleri götürelim.' Ama AK Parti'nin kurucusu, kurucu genel başkanımız, liderimiz, bugün de Cumhurun başkanı Cumhurbaşkanımız buna müsaade etmedi ve etmeyecek. AK Parti de buna müsaade etmedi ve etmeyecek. Bu milletin büyük hayalleri ve hedefleri var.''

- "Düşman farklı farklı senaryoları deniyor"

Müezzinoğlu, bu süreçlerde ihanetlerle de karşılaştıklarını belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

''Bu ihanetleri gezi olaylarından bugüne özetlediğimizde 17-25 Aralık ile gelen daha sonra 7 Haziran'da farklı siyasi tezgahlarla farklı boyutlara taşınmak istenen ama 1 Kasım seçimleri vesilesiyle bunu başaramayan süreçte 15 Temmuz ihanetiyle bu milleti karşı karşıya getirdiler. Ama her konuda olduğu gibi biraz ders alma kabiliyetleri varsa umarım ki derslerini de almışlardır. Ama düşman farklı farklı senaryoları deniyor. Bundan sonra da deneyecek. Esasında ülkeye ve millete hizmet etmesi gereken, devlet kadrolarında milletin imkanlarıyla millete hizmet etmesi gereken hainler başta FETÖ terör örgütü olmak üzere inşallah gerekli yaptırımları göreceklerdir. Ama aynı zamanda PKK terör örgütüne de hizmet eden, devletin, milletin imkanlarıyla devlet kadrolarında millete hizmet etmesi gerekenlerin ihaneti de var. Bunlar da buralarda gerekli müeyyideye muhatap olacaklardır.''

- HDP'li milletvekillerinin tutuklanması

Ülkenin birlik ve beraberliği, ay yıldızlı bayrağın altında 80 milyon kardeşliğin adına sorumluluğu bulunan siyasilerin de TBMM'de göreve başladıkları gün ettikleri yemine sadık kalmaları gibi bir görev ve sorumlulukları olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, şunları söyledi:

''Ne yazık ki orada ettikleri yemine sadık kalmayan, ülkenin bölünmez bütünlüğüne karşı ihanet odağı olan PKK terör örgütünün sözcülüğünü yapan, PKK terör örgütünün bu ülkede özellikle son 1,5 yıla baktığınızda yaklaşık 800 insanımızı, güvenlik görevlimizi şehit olmasına vesile olan hain PKK terör örgütü, şehirlerimizde çukurlar kazıp, bombalar patlatırken, dün sabah itibarıyla yine bir minibüs aracında bomba patlatarak, 2 güvenlik görevlimizi toplam 9 vatandaşımızı şehit eden hain teröristlere yataklık yapan veya onların sözcülüğünü yapan, onların siyasi temsilciliğini yaparak ülkenin bölünmez bütünlüğüne karşı ettiği yemine sadık kalmayan siyasi misyonun mensupları da bu ülkenin hukuku karşısında bu ülkenin bölünmez bütünlüğüne karşı sorumluluklarını yerine getirmemenin hesabını da hukuk karşısında vereceklerdir."

Müezzinoğlu, ifade vermeyen HDP'lilere yönelik operasyona da değinerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu anlamda dün itibarıyla 9 milletvekilinin tutuklu yargılanması, 3 milletvekilinin de gözetimli serbestlikle yargılanma süreci esasında siyaseten arzu ettiğimiz bir tablo değil, olamaz da. Ama siyasetçinin esas görevi millet, ülke, bayrak, birlik beraberlik , temel ilkelerdeki yanlışlıkların içinde olmamasıdır. Bu anlamda TBMM vatanın bölünmez bütünlüğü yanlışlıklarının içinde olanlara dokunulmazlıkların kaldırıldığı süreçte hele hele dokunulmazlıklar kaldırıldıysa savcının ifadeye çağırdığı bir süreçte 'Savcı da kim oluyormuş. Gelsinler alsınlar da görelim?' diyecek, 'Millet devlet tanımam' anlayışının bir hukuk devletinde kabul edilebilir olmadığını onlar da görecek, yaşayacak. Çünkü siyasetçi, toplumun önünde olanlar milletin önünde örnek insanlardır. Ülke olarak böyle bir fotoğrafı bu ülkeye, bu millete yaşatmamalarını onlardan arzu ederdik. Ama yaptıkları yanlışların bedeli kimsenin yanına kar olarak kalmaz. Onların da yanına kar olarak kalmayacaktır.''

- ''Bunu kabul edebilmemiz mümkün değil"

Hukuk çerçevesinde bir medya kuruluşuna yapılan hukuki süreçle ilgili AB'den bir saat sonra olağanüstü bir durum varmış gibi açıklamalar ve kınamalar geldiğine işaret eden Müezzinoğlu, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

''Bir hukuk devletinin hukuk sürecinde bir saat sonra kınama yapan AB üyesi ülkeler veya kuruluşları, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası anında Türkiye'nin yanında olması gerekirken TBMM'nin bombalanmasına, 246 sivil vatandaşın şehit edilmesine, 2 bin 200'e yakın vatandaşın gazi sıfatını taşıyacak şekilde yaralanmasına, demokrasiye ve milli iradeye müdahale yapılmasına rağmen ancak aylar sonra 'Biz olayı yeni farkettik' diyebilecek kadar, bazen sanki zeka özürlüsü, bazen de zeka fışkıran tabloyu çelişkili bir şekilde gösteriyorlar. Birini bir saat sonda fark ediyorlar, diğerini aylar sonra zoraki fark etmiş gibi oynuyorlar. Bunu da kabul edebilmemiz mümkün değil. Dün de yine bakıyorsunuz, dün sabah gözaltılar başlıyor, AB üyesi ülkelerin büyükelçileri anında toplanıyor. Peki darbe girişimi sonrası ne zaman toplandınız. Hangi kararı aldınız, hangi tavrı koydunuz? İki yüzlülüğü değil çok yüzlülüğü artık bu milletin vicdanı da okuyor, feraseti de okuyor ve bunlara tavır koyacak cesareti de var, asaleti de var. Hiç tereddüdünüz olmasın ki bu millet kendi birlik ve beraberliğini koruyarak bütün bunlarla mücadeleyi başaracak. Bu milletin değerlerine, bu milletin hedeflerine, bu milletin gelecekle ilgili kararlarına yanlışlık nereden gelirse gelsin, engel nereden gelirse gelsin o yanlışı ortadan kaldıracak, o engeli aşacak öz güveni de birikimi de var. İnşallah bunu hep birlikte başaracağız.''

Bakan Müezzinoğlu'nun konuşmasının ardından toplantı, basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

Bu arada, Müezzinoğlu toplantı öncesinde ilçede gerçekleştirilen ''3. Gedelek Turşu Festivali''ne de katıldı. Festival programı yoğun yağış nedeniyle kısa tutulurken, Bakan Müezzinoğlu kurulan stantları gezdi.


Yorumlar