Çağlar Söyüncü neden oynamıyor?

Çağlar Söyüncü'nün neden kadroda yer almadığı, bu sezon neden sahada görünmediği soruları futbol severler tarafından merakla soruluyor. Bu akşam takımının maçı vardı; ancak Çağlar bir kez daha yeşil sahada yoktu. Peki, bunun nedeni nedir?

Google Haberlere Abone ol
Çağlar Söyüncü neden oynamıyor?

Çağlar Söyüncü neden oynamıyor, neden kadroya alınmıyor veya kadroda yok, soruları bu akşam Leicester City'nin maçı esnasında başta Türk vatandaşları olmak üzere gurbetçiler tarafından merakla soruldu. Avrupa'da oynayan Türk futbalculardan biri olan Söyüncü'nün futbol kariyerinde ilginç şeyler yaşanıyor. Uzun süredir takımında yedeklerde bekletilen Söyüncü'nün cezalandırıldığı iddiaları da gündemde. Peki, Çağlar Söyüncü neden oynamıyor?

ÇAĞLAR SÖYÜNCÜ NEDEN OYNAMIYOR?

Çağlar Söyünc'nin İngiltere'deki serüveni Türk spor severler tarafından yakından takip ediliyor.

Son olarak geçtiğimiz hafta ligin ilk maçında yedek kulubesinde kalan Söyüncü'nün bu hafta da asıl kadroda olmadığı görüldü. 

Söyüncü hakkında günlerdir takımdan ayrılacağı söylentileri dolaşıyordu. 

Bugünkü maçta tekrar ana kadroya alınmaması söylentileri güçlendirdi.

Ligin ilk hafta maçına yedek başlayan ve süre alamayan Çağlar Söyüncü'nün Leicester City'den ayrılacağı iddiaları İngiliz basınında tekrar yer almaya başlamıştı.

Çağlar Söyüncü 4 yıllık Leicester City serüvenini sonlandırmaya hazırlanıyor. İngiltere Premier Lig'in ilk hafta maçında Brentford'u konuk eden Leicester'de Çağlar Söyüncü'nün tercih edilmemesi dikkat çekti.

Leicester City'nin Brentford ile 2-2 berabere kaldığı maça yedek kulübesinde başlayan Çağlar Söyüncü, mücadelede süre alamadı. Hocası Brendan Rodgers tarafından tercih edilmeyen Çağlar Söyüncü için transfer dedikoduları bir kez daha ayyuka çıktı.

İngiliz basını Çağlar Söyüncü'nün transfer dönemi kapanmadan Liecester'dan ayrılacağını yazdı. Aksam.com.tr'nin aktardığı haberde oyuncunun sözleşmesinin son yılına girdiği ve Brendan Rodgers'ın planları arasında yer almadığı belirtildi.

Leicester City taraftarı da Çağlar Söyüncü'nün süre alamamasını transfere yordu. Bazı taraftarların sosyal medyada "mutlaka gitmiş olmalı" yorumları dikkat çekti.

İNTER VE CHELSEA İDDİALARI

Adı uzun süre Inter ile anılan Çağlar Söyüncü'nün Skriniar'ın yerine transfer edileceği iddia edilmişti ancak iş bir türlü resmiyete dökülemedi. Milli stoperimiz son olarak da Chelsea'ye yazılmıştı. Çağlar Söyüncü'nün yeni adresinin neresi olacağı merak konusu.

Leicester City formasıyla toplam 123 maça çıkan Çağlar Söyüncü 3 gol, 1 asistlik katkı verdi. 26 yaşındaki savunmacının güncel piyasa değeri 40 milyon euro.

ÇAĞLAR SÖYÜNCÜ İLE İLGİLİ YENİ İDDİALAR

2019-2020 sezonunda İngiltere Premier Lig'de yılın 11'ine seçilme başarısı gösteren Leicester City'nin İzmirli milli yıldızı Çağlar Söyüncü, bu sezon yokları oynuyor. Altınordu altyapısından çıktıktan sonra ilk olarak Avrupa'ya adımını 2016 yılında Freiburg ile atan, daha sonra 2018'de Leicester macerası başlayan 26 yaşındaki futbolcu, 2022-23 sezonunda eski günlerini arıyor. 2019-2020 sezonunda Premier Lig'de yılın 11'ine giren, savaşçı futbolu sebebiyle Leicester taraftarının sevgilisi olan Çağlar, bu sezon sadece 2 lig maçında görev alabildi.

Piyasa değeri 40 milyon euro'dan 28 milyon euro'ya düşerek, Premier lig'de en fazla değer kaybeden oyuncu olan Çağlar'ın neden oynatılmadığı merak konusu olmaya devam ediyor. Bir kesim milli oyuncunun sezon sonu bitecek sözleşmesini uzatmadığı için oynatılmadığını söylüyor.

Ve sezon sonunda Atletico Madrid'e gideceğine kesin gözüyle bakılıyor. Hatta genç stoperin Altınordu'dan hocası Hüseyin Eroğlu da geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada, Atletico söylentilerini doğrulamıştı. Diğer kesim ise Leicester Hocası Brendan Rodgers ile Çağlar'ın bir türlü yıldızının barışmadığını iddia ediyor. Rodgers, sezon başında Fofana'nın Chelsea'ye gitmesine rağmen Çağlar'ı oynatmamakta ısrar etmesi ikili arasında gerilimin olduğunu doğruluyor.

ÇAĞLAR SÖYÜNCÜ HANGİ TAKIMLARDA OYNADI?

Futbola 2011 yılında Menemen Belediyespor altyapısında başladı, bir yıl sonra Bucaspor'a geçti. 2 yıl burada futbol eğitimi gördükten sonra 2014'te Altınordu'ya geldi. Aktif futbol yaşantısını Altınordu takımında sürdüren Çağlar Söyüncü özellikle Fatih Terim'in A Milli Takım aday kadrosuna çağırması ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştır. Şu aralar İngiliz takımı Leicester City forması ile fırtınalar elestirmektedir.


 

Yorumlar