Çağdaş Hukukçular'dan internet sansür yasasına tepki

Çağdaş Hukukçular Derneği Bursa Şubesi'nden internet sansür yasasına tepki.Bursa Adliyesi önünde basın açıklaması yapan Çağdaş Hukukçular Derneği Bursa Şubesi üyeleri, internet sansürünün demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçeceğini belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Çağdaş Hukukçular'dan internet sansür yasasına tepki

Çağdaş Hukukçular Derneği Bursa Şubesi'nden internet sansür yasasına tepki.
Bursa Adliyesi önünde basın açıklaması yapan Çağdaş Hukukçular Derneği Bursa Şubesi üyeleri, internet sansürünün demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçeceğini belirtti.
Çağdaş Hukukçular Derneği Bursa Şubesi adına basın açıklaması yapan Av. Aslı Evke Yetkin, gündeme ilişkin açıklamada bulundu. Ülkenin yargı bağımsızlığı, hukuk ve demokrasi tarihinin en karanlık günlerini yaşadığının altını çizen Av. Aslı Evke Yetkin, “Uzun süredir siyasi hukuk üzerinden dizayn eden ve yargıyı adeta sopa olarak kullanan siyasi iktidar, 17 Aralık operasyonu sonrasında yolsuzluk ve talanın ortaya çıkmasının akabinde yargıya müdahaleyi artık çok açık bir şekilde fütursuzca yapmaya başlamıştır. Önceki adli kolluk yönetmeliği ve HSYK yasası gibi hukuk dışı düzenlemelerle yargıyı tamamen hakimiyetine almaya çalışan siyasi iktidar, internet sansür yasası gibi düzenlemelerle daha önce görülmemiş bir sansür, fişleme ve baskı ortamı oluşturmaya çalışmaktayız.” dedi.

TBMM’de kabul edilen internet sansür yasası ile mahkeme kararı olmaksızın yürütmenin denetiminde ki Telekominikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) doğrudan internet sitelerini bloke etme ve bunu yanında da iki yıl süre ile kullanıcı bilgilerinin arşivlenmesi olanağı getirilmektedir. Bu yasa açıkça sansürdür, fişlemedir. Basın özgürlüğünün ihlalidir.” şeklinde konuştu.

Dernek olarak bu hukuksuz tutumu kınadıklarını anlatan Av. Aslı Evke Yetkin, sözlerini şöyle tamamladı: “Derneğimiz bu hukuksuz, adaletsiz baskıcı, yağma ve talan düzenine karşı her zaman olduğu gibi mücadelesine devam edecektir.”


CİHAN

Yorumlar