Buzluğa kabak konur mu, nasıl konur?

Buzluğa kabak konur mu? Buzlukta kabağın tadı değişir mi? Buzluktan çıkınca kabak nasıl kullanılır gibi sorular sıkça sorulmaya başladı. İşte kışlık hazırlıkları için kabak tarifi

Google Haberlere Abone ol
Buzluğa kabak konur mu, nasıl konur?

Buzluğa kabak konur mu? Kışlık hazırlıkları son sürat devam ediyor. Yazın bereketli zamanlarında en bol olan sebzelerden biri de kabaktır. Kabak içinde bolca su bulundurduğu için ev hanımlarının buzluk için tereddütte kaldığı sebzelerden. Ancak kışın da kabağın lezzetinden mahrum olmak istemyenler için kışlık kabak tarifi. Kabak buzluğa konur mu, nasıl konur sorularının cevabını yazımızda bulabilirsini.

Buzlukta kabak mücver

İstediğiniz miktarda kabağı yıkayıp soyun. Rendenin iri kısmı ile rendeleyip hazırladığınız kabağı buzdolabı poşetine koyup havasını alarak buzluğa yerleştirebilersiniz.

Buzlukta kabak yemeği

Kabaklar yemeklik doğranır. Diğer tarafta domates yemeklik doğranır. Tencereye sıvı yağ ilave edilip hafif kızdırılır ve domatesler ilave edilir. Domatesin üzerine kabak ilave edilerek hafif kavrulur. yaklaşık 10 dakika kavruma işlemine devam edilir. Daha sonra hazırlanan kavurma geniş bir tepsiye serilerek soğumaya bırakılır. Tammen soğuyan kabak buzdolabı poşetlerine paylaştırılarak havası alınır ve ağzı kapatılır.

Püf noktası: Yemek yapacağınız zaman kabakları çözdürmeden direk kavurduğunuz soğan ve salçanın üzerine ilave ederek pişirin. Dalından kopmuş gibi taze olacaktır.

Buzluğa kabak konur mu?
Buzluğa kabak konur mu?

 

Buzlukta kabak kızartma 

Kabaklar kızartmalık şekilde doğranarak buzdolabı poşetlerine paylaştırılır. 

Deneyenlerden yorumlarını bekliyoruz

 

Yorumlar