Büyükşehir köylünün tezgahını yıktı, Bursa-İstanbul yolu savaş alanına döndü

Bursa-İstanbul yolu üzerinde, Ovaakça köylülerinin şeftali sattığı tezgahlar Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri tarafından yıkıldı. Jandarma’nın geniş güvenlik önlemi almasına rağmen, İstanbul yolu savaş alanına döndü. Kepçeyi...

Google Haberlere Abone ol
Büyükşehir köylünün tezgahını yıktı, Bursa-İstanbul yolu savaş alanına döndü

Bursa-İstanbul yolu üzerinde, Ovaakça köylülerinin şeftali sattığı tezgahlar Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri tarafından yıkıldı. Jandarma’nın geniş güvenlik önlemi almasına rağmen, İstanbul yolu savaş alanına döndü. Kepçeyi taşlayan köylüleri, jandarma güçlükle olay yerinden uzaklaştırabildi. Üreticiler, kendilerinden oy isteyen AK Parti hükümetine ve Başbakan'a tepki gösterdi. Bir tezgah sahibi, Başbakan’a seslenerek, "İl başkanının da Başbakan'ın da Allah belasını versin. Bu köylüye yapılıyor ya yazıklar olsun. Bundan sonra size oy vermeyeceğim, verirsem Allah belamı versin." dedi.

Sabah erken saatlerde gerçekleştirilen operasyonda yol kenarında bulunan 19 şeftali tezgahı tek tek yıkıldı. Yıkım sırasında trajik görüntüler ortaya çıktı. Köylüler, tezgahlarının yıkılmaması için elinden geleni yaptı. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürü Mahmut Turna’nın gelmediği yıkımda, Şube Müdürü Mustafa Mutlu köylüleri ikna etmeye çalıştı.

KÖYLÜLER YERLERDE SÜRÜKLENDİ, BİR KİŞİ BAYGINLIK GEÇİRDİ

Tezgah sahiplerinin ısrarlı ‘belediye encümeninin yıkım kararını gösteren belgesini’ istemesi sonuçsuz kaldı. Bu sırada kepçenin tezgahları yıkmaya başlaması üzerine olaylar büyüdü. Bazı tezgah sahibi kadın ve erkekler kepçenin üstüne çıkarak yıkımı önlemeye çalıştı. Jandarma, tezgah sahiplerini uzaklaştırmakta zorlandı. Bazı vatandaşlar yerlerde sürüklendi. Bir kişi ise baygınlık geçirdi.

"PKK YOL KAPATIYOR, BİR ŞEY DİYEN YOK"

Bazı vatandaşlar, bu sırada Bursa-İstanbul yolu üzerine oturarak yolu trafiğe kapatmak istedi. Jandarmanın sert müdahalesi ile köylüler yoldan uzaklaştırıldı. Bu sırada bir kadının, “Sayın komutanım, PKK yolu kesiyor, kimin sesi çıkıyor. Ne yapalım dağa mı çıkalım. Ekmek parası için dağa mı çıkalım. Bonzai mi satıyoruz, hap mı satıyoruz burada.” demesi dikkat çekti.

Jandarma ekipleri, tezgahlarını savunan köylülerle sık sık karşı karşıya geldi, gerginlik ve arbede yaşandı. Bazı köylüler, kendi tezgahlarını kendileri yıktı. Bir çok tezgah sahibi ise şeftalileri yollara saçtı.

"RÜŞVET VERMEDİK BÖYLE OLDU"

Tepkilerini dile getiren köylüler, zabıta müdürünün kendilerinden rüşvet istediğini ve vermedikleri için bütün bunların başlarına geldiğini savundu. Başbakan'ın ‘3 çocuk yapın’ dediğini hatırlatan bir kadın, “Şeftali satıyoruz, kaçakçılık yapmıyoruz burada. Çocuğumuzun rızkını arıyoruz, devletimizin yaptığı şeye bak. 3 çocuk yap diyor, 2 tanesine bakamıyorum.” diye konuştu.

"ALLAH BAŞBAKAN'IN BELASINI VERSİN, BUNDAN SONRA OY VERMEYECEĞİM"

Arazi sulama tankeri ile yıkım ekiplerine su sıkan tezgah sahiplerinden Hasan Ala ise Başbakan Tayyip Erdoğan’a seslendi. “İl başkanının da Başbakan'ın da Allah belasını versin” diyen Hasan Ala, “Bu köylüye yapılıyor ya yazıklar olsun. Bundan sonra size oy vermeyeceğim, verirsem Allah belamı versin. Yazıklar olsun. 3 tane köylüyle uğraşmasınlar. AMATEM var bizim burada. Gidin bakın uyuşturucu madde bağımlılarını görün. Köylü burada 2 kilo mal satacak onlarla uğraşmasınlar.” şeklinde tepki gösterdi.

ÇADIRIN İÇİNDE İNSAN VARKEN YIKMAYA ÇALIŞTI, ORTALIK KARIŞTI

Gazetecilerin de üzerlerine çadır yıkılma tehlikesi atlattığı yıkımda, bir vatandaş ise az kalsın çadırın altında kalıyordu. İçeride vatandaş olduğunu fark etmeyen kepçe operatörü, tezgahı yıkmaya çalışınca ortalık karıştı. Tezgah sahipleri, kepçeyi taş yağmuruna tuttu. Jandarma, vatandaşları güçlükle sakinleştirdi.

CİHAN

Yorumlar