Bursa'da toplu açılış töreni

- Cumhurbaşkanı Erdoğan: (4) - "Bazı Avrupa ülkeleri 16 Nisan'dan sonra geçeceğimiz yeni yönetim sistemini istemiyorlarmış. Zaten isteseler şaşardık, çünkü biz onların yarım asrı aşkın süredir bizi Avrupa Birliği kapısında nasıl beklettiklerini çok iyi biliyoruz" - "Muhtar bile olamazsın demişlerdi. Olduk mu? Şimdi ben de muhtarlara diyorum ki, rekabet başladı. Muhtarlar da artık 21, 22 yaşında muhtarlarımız olacak. Olur mu? Olur. Maksat alanı genişletelim"

Google Haberlere Abone ol
Bursa'da toplu açılış töreni

BURSA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bazı Avrupa ülkeleri 16 Nisan'dan sonra geçeceğimiz yeni yönetim sistemini istemiyorlarmış. Zaten isteseler şaşardık, çünkü biz onların yarım asrı aşkın süredir bizi Avrupa Birliği kapısında nasıl beklettiklerini çok iyi biliyoruz." dedi.

Erdoğan, eski Bursa Atatürk Stadyumu'nda düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, İstanbul ve Bursa arasının bir saat olduğuna işaret ederek, "Geçenlerde İznik'e kadar o yoldan geldim. Her taraf yemyeşil, içerisinde arabanla gidiyorsun. İnsana modernite burada yaraşıyor. Modern dünyayı yaşamak bu. İşte şimdi bunu yaşıyoruz. Eskiden bunlar yoktu. Toz, toprak içinde gidiyorduk. Şimdi sıcak asfalt, bastırıp gidiyorsun." diye konuştu.

Alandakilerin, "Bursa seninle gurur duyuyor" sloganına karşılık Erdoğan, "Biz sizlerle gurur duyuyoruz. Burası payitaht, burayla gurur duyulmaz mı?" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'nın raylı sistemlerde yeni bir döneme girdiğini belirterek, bu konuda hükümetin Bursa'ya gerekli desteği vereceğini ve raylı sistemin de bir an önce biteceğini söyledi. Bursa-Bilecik hızlı tren projesi tamamlandığında Ankara'ya, İstanbul'a, Konya'ya 2 saat 15 dakika içinde ulaşmanın mümkün hale geleceğini belirten Erdoğan, Bursa'yı da içine alan Marmara Gelişim Projesi kapsamında, 2019 yılına kadar yapılacak 6 katrilyon liranın üzerinde yatırımla bölgeyi sulama ve içme tesislerine kavuşturmayı hedeflediklerini dile getirdi.

- "Maksat alanı genişletelim"

Bursa'nın Türkiye'nin en önemli ticaret merkezlerinden biri olduğunun altını çizen Erdoğan, gereken yatırımları kesintisiz sürdürmekte kararlı olduklarını söyledi.

Otomotiv sanayisini desteklemek için Bursa'ya bir test merkezi yapıldığını anlatan Erdoğan, otomotiv sanayinde faaliyet gösteren firmaların, yeni yatırımlarla sürekli kapasite artırdıklarına işaret etti. Erdoğan, Bursa'ya büyüklüğüne yakışır yeni adliye ve bölge adalet saraylarını da yapacaklarını, Türkiye büyüdükçe Bursa'nın da büyüyeceğini dile getirdi.

Erdoğan, "16 Nisan'da 'Evet' diyerek Türkiye'nin ve Bursa'nın da önünü açmaya var mıyız? Daha fazla yatırım, daha fazla güçlü ekonomi, daha çok istihdam için cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine destek vermeye var mıyız?" dedi.

Milletvekili seçilme yaşının 18'e düşürülmesi konusunda yapılan eleştirilerin, gençlere bir hakaret olduğunu ifade eden Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Benim dedem Fatih, 18 yaşını devirdi 21 yaşında bir çağı kapadı, bir çağı açtı. İstanbul'u fethetti mi? Gemileri karadan yürüttü mü? Kanuni öyle, gel Ulubatlı'ya, öyle. Genç yaşta surlara bayrağı dikti. Peki biz o dedelerin izinden gitmeyecek miyiz? Muhtarlar 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, azami 25 diyelim, bu arada herkes muhtar olma şansına da sahip. Öyle mi? Bayan da erkek de. Bunlar bana ne demişlerdi? Muhtar bile olamazsın demişlerdi. Olduk mu? Şimdi ben de muhtarlara diyorum ki, rekabet başladı. Muhtarlar da artık 21, 22 yaşında muhtarlarımız olacak. Olur mu? Olur. Maksat alanı genişletelim."

- "Biz söz verdik mi yaparız"

Bursa'da yeni stadyumun yapıldığını ve örnek bir stat olduğunu ifade eden Erdoğan, "Biz söz verdik mi yaparız. Burası inşallah Bursa'ya yakışır bir yer olacak. Onun için takipçisiyiz. Süratle bunun yapılması lazım. Sel gider, kum kalır. Bugün konuşulan sözler, yarın unutulur ama yapılan hizmetler sizin çocuklarınıza, torunlarınıza, onların evlatlarına da kalacak. Bize düşen bundan yüz yıl sonra gurur duyulacak eserler bırakmak." diye konuştu.

Bursa'ya gelirken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu ile aralarında geçen diyaloğu aktaran Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bursamızda çok güzel camiler var. Bir tane Bursa'ya yakışır, cuma camileri dediğimiz bir cami yok. 'Sen büyükçe bir yer bul da burada böyle bir devasa bir eseri yapalım' dedim. Bu da 'Cumhuriyet döneminin bir eseri olsun' dedim. Şimdi bunu bakanımız üstlendi, yeri bulacak, belediyemizle görüşecekler. Ben de proje konusunda kendilerine yardımcı olacağım. Muhteşem bir cami yapalım. Burası Bursa, o kadar yakışır."

Erdoğan, "Bazı Avrupa ülkeleri 16 Nisan'dan sonra geçeceğimiz yeni yönetim sistemini istemiyorlarmış. Zaten isteseler şaşardık, çünkü biz onların yarım asrı aşkın süredir bizi Avrupa Birliği kapısında nasıl beklettiklerini çok iyi biliyoruz." dedi.

(Sürecek)

Yorumlar