Bursa, kültür elçilerini muhteşem törenle uğurladı

Mavi Küre Uluslararası Öğrenci ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen uluslararası mezuniyet töreni ile Bursa’da üniversite eğitimini tamamlayan Türkiye’nin kültür elçisi yabancı öğrenciler uğurlandı. Nilüfer Özel Gaziler Ömer...

Google Haberlere Abone ol
Bursa, kültür elçilerini muhteşem törenle uğurladı

Mavi Küre Uluslararası Öğrenci ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen uluslararası mezuniyet töreni ile Bursa’da üniversite eğitimini tamamlayan Türkiye’nin kültür elçisi yabancı öğrenciler uğurlandı.

Nilüfer Özel Gaziler Ömer Şentürk Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu'nda düzenlenen ve renkli görüntülerin yaşandığı tören, yer yer duygulu anlara sahne oldu. Bursa’da üniversite, lisans ve doktora eğitimlerini tamamlayan 21 ülkeden 33 öğrenci, düzenlenen muhteşem törenle ülkelerine uğurlandı. Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen programda yabancı öğrencilerin yanı sıra mezun olup yurt dışında görev yapacak 15 Türk öğrenci de uğurlandı.

"BU 33 KARDEŞİMİZ YOLUN SONUNDA DEĞİL, AKSİNE BAŞINDALAR"

Tacikistan ve Nijeryalı iki öğrencinin okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Tertip Komitesi Başkanı Vedat Ateş’in açılış konuşmaları ile devam etti. Olayların arka yüzüne, büyük zatların baktığı gibi bakılması gerektiğine dikkat çeken Ateş, “Bugün burada dünyanın dört bir yanından gelmiş Bursamızda üniversite okumak için misafir ettiğimiz 33 öğrencimizin mezuniyet töreninde bulunuyoruz. Varsın birileri yalanlarla, iftiralarla, algı mühendislikleri ile neticeye ulaşmaya çalışsınlar, algı yapa yapa insani reflekslerini bile yitirmeye dursunlar. Bütün bunlara mukabil; ‘meşru bir hedefe ancak meşru vasıtalarla ulaşılabilir’ diyen ve gayri resmi yollara tenezzül etmeyen nezih ruh. İnsanla başlanan bu yolculuk hiçbir zaman geriye gitmemiş, inşallah bu sürecin ardından çok farklı açılımları seyredecek ve Allah'a hamd edeceğiz. Bu akşam burada mezun edeceğimiz 33 kardeşimiz yolun sonuna gelmediler, bilakis yola yeni çıkıyorlar.” dedi.

Sunuculuğunu Ramazan Ümit Yılmaz’ın yaptığı uluslararası mezuniyet töreni, Bosna Hersek ve Makedonyalı öğrencilerin kendi dilleri ve Türkçe olarak okudukları ilahi ve türkülerle devam etti. Program, Afganistan’dan Can Muhammet isimli öğrencinin okuduğu ‘Bir Kahraman Bekliyoruz’ şiiriyle duygulu anlara sahne olurken, Makedonya'dan Muhsin Şiroki’nin söylediği ‘Ne Ağlarsın Benim Zülfü Siyahım’ türküsü ile renklendi. Programı izleyenler de Şiroki’nin söylediği türküye cep telefonlarının ışıkları ile eşlik etti.

15 ÖĞRENCİ HİCRETE UĞURLANDI

Program, bu yıl mezun olup yurt dışında görev yapacak Türk öğrencilerin plaket töreni ile yeniden duygulu anlara sahne oldu. Plaketleri Veren Mehmet İhsan Başaran, mezun olan öğrencilere gittikleri yerlerde başarılar dilerken, “Keşke ben de bu kardeşler gibi genç olsaydım ve onlar gibi Rabbim bana da hicreti nasip etseydi. Ama inşallah hepimiz adına bu kardeşlerimiz bize vekaleten gidecekler ve inşallah hicretin hakkını verecekler ve bizler de onların yaptıklarından inşallah istifade edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Duygulu bir şekilde devam eden mezuniyet töreni, Endonezyalı üç öğrenciden oluşan koro grubunun okuduğu ‘Sarı Çizmeli Mehmet Ağa ve Öyle Bir Geçer Zaman ki’ şarkıları ile neşeli anlara sahne oldu. Renkli kişilikleri ve yöresel kıyafetleri ile şarkıları muhteşem bir ustalıkla söyleyen Endonezyalı öğrenciler, izleyicilerden yoğun alkış aldı.

"SİZLER BİZLERE ANNE BABA OLDUNUZ"

Daha sonra mezun oldukları için Bursa ve Türkiye’den ayrılacak olan kültür elçisi öğrencilerin plaketleri takdim edildi. Plaket töreninde mezun öğrenciler adına konuşan Arnavutluk’tan Olsi Primi, Bursa’da hiçbir zaman yalnızlık çekmediğini belirterek, “Ben altı senedir buradayım, bizim ailemiz burada değil ama hiçbir zaman yalnızlık çekmedim, sizler bize anne baba oldunuz. Hepinizden Allah razı olsun.” dedi.

Yine plaket töreninde konuşan Endonezya’dan Havrel Al Aziz ise Türk öğretmenlerin hiç bilmedikleri ülkelere giderek görev yapmasının zorluklarından bahsederken, duyduğu minnettarlığı dile getirdi.

VEFA ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Program eğitim, vefa ve özel muhacir ödülü olmak üzere üç dalda verilen vefa ödülleri ile devam etti. Vefa ödülünü Bahar Sağlık Grubu Genel Koordinatörü Opr. Dr. Ömer Kurt’un elinden alan Musa Erkişi, şimdilerde Alperenlerin gençleştiği ve 20’li yaşlarda olmasına rağmen kararlılığın aylı olduğunu belirterek, “Keşke bu yolcu ettiğimiz gençlerin içinde ben de olabilseydim, kendi kendime imrendim onlara, Allah onları her gittiği yolda muvaffak eylesin. Bu hareketin mimarı olan Hocaefendi'ye hürmetimi, muhabbetimi ve minnetlerimi sunuyorum huzurlarınızda.” şeklinde konuştu.

Eğitimin bir maliyet değil, yatırım olduğunun altını çizen Bursa Orhangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep İleri de “Hayal değildir, bir gün inşallah Allah uzun ömür verir de hepimize inşallah görmek kısmet eder, bir gün Birleşmiş Milletler'de Türkiye delegasyonu anons edildiği zaman üçte ikisi ayağa kalkacaktır ve bunlar da bu gençlerin arasından çıkacaklardır. Zira bu insanlar bugün dünyanın birçok yerine dağılıyorlar.” şeklinde değerlendirmede bulundu. Programa atılan Mavi Küre Dernek Başkanı Şakir Umutkan, eğitimin önemine dikkat çekerek, bu günlerin vefa ödülü almanın tam zamanı olduğunu söyledi. Mezuniyet töreni, mezun olan dünya gençlerinin toplu olarak söyledikleri ‘Aç Açabildiğin Kadar Sineni’ şarkısı ile tamamlandı.

CİHAN

Yorumlar