Bülent Arınç'tan yeni kurulan parti ile ilgili ilk yorum

TBMM Eski Başkanı Arınç, Davutoğlu tarafından kurulan yeni parti ile Babacan tarafından kurulması planlanan parti konusunda ilk yorumunda, "Uygun bulmuyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Bülent Arınç'tan yeni kurulan parti ile ilgili ilk yorum

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, yeni kurulan ve kurulması planlanan partilerle ilgili ilk yorumunda ilginç açıklamalarda bulundu. 

Şu an Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi olan Bülent Arınç, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu öncülüğünde kurulan yeni partiye ilişkin, "Ben AK Parti'nin gövdesi içinden başka partilerin çıkmasını ve AK Parti'ye rakip olmasını uygun görmediğimi ifade ettim" değerlendirmesinde bulundu.

Arınç, Davutoğlu tarafından açıklanan yeni partiye ilişkin yorumlarının sorulması üzerine "Kısmen konuşmaları da dinledim. Kurucusu geçmiş başbakanımızdır. Birlikte de çalıştık. Ancak ben AK Parti'nin gövdesi içinden başka partilerin çıkmasını ve AK Parti'ye rakip olmasını uygun görmediğimi ifade ettim. Halen bu düşüncedeyim. Bu düşüncemi ifade ettikten sonra kurulan parti hakkında herhangi bir beyanda bulunmayacağım" dedi. 

Arınç cevabında şunları söyledi: "Anlaşılıyor ki bir başka parti daha kurulacak. Türk siyaseti kendi mecrasında böyle bir çalışmayı görecek. Ben AK Parti'nin güçlenmesini, AK Parti iktidarının devam etmesini, Cumhurbaşkanımızın Cumhurbaşkanlığı statüsünün korunmasını isteyen bir insanım. Bu doğrultuda çalışmalarıma devam edeceğim".

Yorumlar