BTÜ Rektörü Sürmen: Sanayiciden gelecek talepleri bekliyoruz

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (BUSİAD) Başkanı Günal Baylan, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof.

Google Haberlere Abone ol
BTÜ Rektörü Sürmen: Sanayiciden gelecek talepleri bekliyoruz

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (BUSİAD) Başkanı Günal Baylan, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen’i ziyaret etti. BTÜ Yıldırım Yerleşkesinde bulunan rektörlük makamında gerçekleşen ziyarete, sanayi ve üniversite işbirliği konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

Rektör Prof. Dr. Sürmen, Teknik Üniversitesi’nin teknoloji üretme konusundaki yatırımlarının kent dinamiklerinin sahiplenmesi ile artacağını söyledi. Konuşmasında BTÜ’nün araştırma üniversitesi misyonuna sahip olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Sürmen, üniversite sanayi işbirliğinin gelişmesini bu nedenle önemsediklerini söyledi.

Ar-Ge konusunda sanayiden gelecek talepleri beklediklerini anlatan Sürmen “Kurduğumuz laboratuvarlarda son derece gelişmiş imkânlara sahibiz. Öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz bu laboratuvarlarda çeşitli projeler üzerinde çalışıyor. Bu araştırmaların arttırılması konusunda sanayicilerimizin talepleri belirleyici olacaktır. Bu nedenle sanayici üniversiteden araştırma istemeli, böylelikle katma değerli ürün üretecek ileri teknolojiye geçiş sağlanmış olur. BTÜ sanayiden gelecek araştırma taleplerini karşılamaya hazır” dedi.

BUİSAD Başkanı Günal Baylan, üniversitelerde teknoloji üretiminin ülke gelişmesi ile paralel olduğuna vurgu yaptı. Baylan, her şeyden önce BUSİAD olarak BTÜ öğrencilerine sanayi içerisinde staj yapma olanağı oluşturabilecekleri söyledi. CİHAN

Yorumlar