Sel bir ilçeyi tamamen yuttu

Karadeniz'de etkili olan sağanak yağışlar Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinin baştan sona sel sularının altında kalmasına neden oldu.

Google Haberlere Abone ol
Sel bir ilçeyi tamamen yuttu

Karadeniz'de etkili olan sağanak yağışlar Kastamonu, Bartın ve Sinop'ta sel baskınlarına neden olurken; Kastamonu'nun Bozkurt ilçesi ve Sinop'ta büyük yıkım meydana geldi. Çok sayıda evin ve arabanın hasar gördüğü kentte zaman zaman insanların canı da tehlikeye girdi.

Bozkurt son durum sel felaketi ilçeyi yuttu
Bozkurt son durum sel felaketi ilçeyi yuttu

 

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesi Belediye Başkanı Muammer Yanık katıldığı canlı yayında açıklamalarda bulundu. Yanık, kuvvetli yağışı 'Tarihte görülmemiş bir felaket' olarak tanımlarken "Çaresiz şekilde ilçemizin yok oluşunu seyrediyoruz" dedi.

Başkan Bozkurt'un açıklamalarının devamı şu şekilde:

Dünden itibaren yağışlar başlamıştı, öğleden itibaren şiddetli bir şekilde vurdu. 5 saattir kesintisiz devam etmekte, ilçemiz tarihinde böyle bir felaket görmedi. Şiddetli bir şekilde devam ediyor. Çaresiz şekilde ilçemizin yok oluşunu seyrediyoruz.

Bozkurt son durum sel felaketi ilçeyi yuttu
Bozkurt ilçesinin son durumu

 

Şu an iş makineleriyle herhangi bir şey yapma şansı sıfır. Denizle neredeyse birleşti, ilçemizden geçen bir ırmak var. Bazı çatılarda vatandaşlarımız var. Öğleden itibaren helikopterimiz yola çıktı ama görüş açısı çok kısıtlı. Helikopter harici o vatandaşlarımızı o çatılardan almamız mümkün değil. Tarihte görülmemiş bir felaket var burada.

4 - 5 can kaybımız olduğu kesin. Şu an yağış şiddetli bir şekilde devam ediyor. Bu felaketi kelimelerle anlatmak mümkün değil. Bir barajın patladığını düşünün ve 5 saattir bu şekilde Bozkurt ilçesi. Herkes çaresiz, insanlar çaresiz. Olağanüstü bir durum var.


 

Yorumlar