Bozdağ: Gözaltılar yasalar uygun

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır'daki patlamada şehit ve sivil yaralılar olduğunu açıkladı. Bakan Bozdağ, HDP'lilerin gözaltı kararlarıyla ilgili olarak ise, "Yasalara uygun" dedi

Google Haberlere Abone ol
Bozdağ: Gözaltılar yasalar uygun
Sonhaberler / Haber Merkezi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde Emniyet Müdürlüğü'nün ek binası yakınlarında meydana gelen patlamayla ilgili "Polis ve sivil şehitlerimiz var" dedi.  Terörle mücadelenin birçok koldan sürdürüleceğini de belirten Bakan Bozdağ "ürkiye terörle etkin bir mücadele yürütmektedir, birçok terör örgütüyle mücadele eden başka bir ülke yok. PKK, DEAŞ, TAK, FETÖ/PDY, DHKP-C, MLKP var... Ben sayarken artık harfleri karıştırıyorum, en az 10 terör örgütüyle eş zamanlı mücadele eden başka bir ülke yok" şeklinde konuştu.

DİYARBAKIR'DAKİ PATLAMAYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Bakan Bozdağ'ın açıklamalarından satır başları şöyle: Polis ve sivil şehitlerimiz var. Şehitlerimize allahtan rahmet diliyorum. Türkiye terörle etkin bir mücadele yürütmektedir, birçok terör örgütüyle mücadele eden başka bir ülke yok. PKK, DEAŞ, TAK, FETÖ/PDY, DHKP-C, MLKP var... Ben sayarken artık harfleri karıştırıyorum, en az 10 terör örgütüyle eş zamanlı mücadele eden başka bir ülke yok. Başarılı olmamız için her türlü imkanımız var, tüm gücümüzü kullanıyoruz ama tamamen sonlandırma aşamasında netice alamadık. Eğitim başka yerlerde veriliyor, lojistik başka ülkeler tarafından sağlanıyor, silahlı temib ediyorlar. Terör örgütlerinin bir kısmını başka terör örgütlerine karşı kullanabiliyorlar, PYD'yi DEAŞ'a kullanıyor.

HDP AÇIKLAMASI

Bugün Türkiye'de gözaltılar var. HDP milletvekillerinin bazıları için gözaltı kararı verildi. 15 milletvekili için gözaltı kararı verildi. Olan biten, Türkiye hukuk devleti, kanun önünde herkes eşit. Herkese uygulanan hukuk milletvekillerine de uygulanıyor. Eşitlikten niye rahatsız oluyorsunuz? Meclis'te görüşme yapıldı, 20 Mayıs 2016'da dokunulmazlıklar kaldırıldı. Vekiller hukuku tanımamıştır, gereği yapılmıştır. Yargı değil, Anayasa'yı çiğneyenler eleştirilmeli."

Yorumlar