Bozdağ, AA Editör Masası'na konuk oldu

- Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ: (5) - "ABD, New York'ta yargı eliyle bir tiyatro oynuyor, çok açık. O tiyatronun bir parçası da Cumhurbaşkanımız ve değerli ailesi üzerine karşı CHP eliyle Türkiye'de bir başka tiyatro oynanıyor, bu ikisini birbirinden ayrı düşünmemek lazım. Çünkü ikisinin hedefi de Türkiye, ikisinin hedefi de Türkiye'nin Cumhurbaşkanı ve hükümetidir" - "Böyle bir mahkemeden biz hangi adaleti bekliyoruz? Ben bir adalet beklemiyorum. Şu anda FETÖ'nün Türkiye'de başaramadığı organizasyonun orada neticelendirilmesi gibi bir sonuç gözüküyor. Bu senaryoyu yazanlar, senaryonun gereğini yerine getiriyor. Türkiye'de Kılıçdaroğlu'nun bu iftiralarını da bu senaryodan uzak düşünmemek gerekir. Çünkü ikisi eş zamanlı devreye giriyor"

Google Haberlere Abone ol
Bozdağ, AA Editör Masası'na konuk oldu

ANKARA (AA) - Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "ABD, New York'ta yargı eliyle bir tiyatro oynuyor, çok açık. O tiyatronun bir parçası da Cumhurbaşkanımız ve değerli ailesi üzerine karşı CHP eliyle Türkiye'de bir başka tiyatro oynanıyor, bu ikisini birbirinden ayrı düşünmemek lazım. Çünkü ikisinin hedefi de Türkiye, ikisinin hedefi de Türkiye'nin Cumhurbaşkanı ve hükümetidir." dedi.

Bozdağ, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda gündeme ilişkin soruları yanıtladı, açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Türkiye'de Suriyeliler için yapılan harcamaları sorgulamasına ilişkin Bozdağ, Almanya İçişleri Bakanlığının da 900 bin kişi için 16 milyar avro harcadığını açıkladığını söyledi.

Türkiye'nin 3,5 milyon civarında Suriyeliyi misafir ettiğini anımsatan Bozdağ, şöyle devam etti:

"Merkel'e, 'Ey Merkel sen bu parayı nereye harcadın' de bakayım. Almanya'nın aleyhine bir kelime söyleyemez ama mesele Türkiye olunca konuşuyor. Niye konuşuyor? Türkiye'yi bu konuda uluslararası alanda zayıflatmak, Türkiye'nin uluslararası alanda Suriyeli mültecilere kucak açması nedeniyle edindiği prestiji yok etmek, Türkiye'ye kötü gözle bakmalarına yol açmak için. Bütün dünyaya 'Türkiye'nin Cumhurbaşkanına, hükümetine inanmayın onlar sizi aldatıyor' demek istiyor."

- "Kılıçdaroğlu hesabını önce yargıya verecektir"

Bozdağ, Kılıçdaroğlu'nun Suriyelilere harcanan paraya ilişkin açıklamalarıyla Türkiye içinde Suriyelilere olan karşıtlığı da artırdığını, bunun kabul edilemeyeceğini bildirdi.

Kılıçdaroğlu'nun, Türkiye hükümetinin politikalarının karşısında yer alanların yanında durduğunu belirten Bozdağ, "Sen ne istiyorsun bu ülkeden? Biz kiminle sıkıntı yaşıyorsak hep onların yanında yer alıyorsun. Allah aşkına, Türkiye'nin haklı bir yönü yok mu bu kadar olayın içinde? Aziz milletimizin bütün bu olup bitenleri çok iyi değerlendirdiğine yürekten inanıyorum. Kılıçdaroğlu hesabını önce yargıya verecektir. Sonra da halk sandıkta, yaptıkları iftira ve yalanların hesabını soracaktır." ifadesini kullandı.

"CHP Genel Başkanını, uluslararası bir istihbarat şebekesinin, bir terör şebekesinin kullandığı bir isim gibi zikrettiniz. Böyle bir şeye neden ihtiyaç duysun CHP Genel Başkanı? İlişkileri mi var, bir anlayış birliktelikleri mi var?" sorusu üzerine Bozdağ, Kılıçdaroğlu'nun CHP Genel Başkanı olma sürecinin çok önemli olduğunu söyledi.

- "Umarız CHP'liler iç muhasebe yapar"

Bekir Bozdağ, Kılıçdaroğlu'nun ortaya çıkışının 2008'de Deniz Feneri davası süreciyle başladığına dikkati çekti.

Bozdağ, şu görüşlere yer verdi:

"İstanbul'a belediye başkanı adayı yaptılar, orada oyları artırdılar ve parlattılar. Sonra da bir kaset komplosu üzerine CHP'nin genel başkanı oldu. Deniz Baykal'ı ziyaret ettik, Allah şifa versin, Baykal'ın evinden çıkışta 'Ben aday değilim' dedi, çıktı aday oldu. Şimdi, ahlaksız bir komplonun arkasından komplocuların genel başkan yaptığı biri. Diyet ödüyor herhalde. Diyet ödemiyorsa bunun sebeplerini izah etmesi lazım. Başka ülkeler mi getirdi yoksa terör örgütleri mi getirdi göreve? Kaset olayıyla ilgili, 'Cumhurbaşkanı izlerken gördüm' dedi. Ben o zaman yine sordum, 'Maden gördün bunu yargıya ver, açıkla, kaseti getirenleri açıkla' dedim. Açıklamadı. Dava edince de mahkemeye 'hatırlamıyorum' deyip işin üzerini kapatmaya çalıştı. Ahlaki olmayan, gayri hukuki usullerle, bir komployla parti genel başkanı olan birisi CHP'nin geleceğine, maalesef iftiraların partisi olma konusunda çok önemli çıta yükseltmesi yaptı. Büyük bir kötülük yaptı CHP'ye. Umarız ki CHP'liler de bu kişinin ahlakını ve Türkiye'ye yaptığı zararları görür ve onlar da bir iç muhasebe yaparlar."

- "Adalet beklemiyorum"

Bozdağ, New York'ta tutuklu bulunan Halk Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın yargılandığı, iş adamı Rıza Sarraf'ın tanık olarak dinlendiği davayla ilgili, "ABD, New York'ta yargı eliyle bir tiyatro oynuyor, çok açık. O tiyatronun bir parçası da Cumhurbaşkanımız ve değerli ailesi üzerine karşı CHP eliyle Türkiye'de bir başka tiyatro oynanıyor, bu ikisini birbirinden ayrı düşünmemek lazım. Çünkü ikisinin hedefi de Türkiye, ikisinin hedefi de Türkiye'nin Cumhurbaşkanı ve hükümetidir." dedi.

Davanın hakimi, tanıkları, raportörleri ve bilirkişilerinin FETÖ ile iltisaklarının olduğunun çok iyi bilindiğini vurgulayan Bozdağ, şunları kaydetti:

"Böyle bir mahkemeden biz hangi adaleti bekliyoruz? Ben bir adalet beklemiyorum. Şu anda FETÖ'nün Türkiye'de başaramadığı organizasyonun orada neticelendirilmesi gibi bir sonuç gözüküyor. Bu senaryoyu yazanlar, senaryonun gereğini yerine getiriyor. Türkiye'de Kılıçdaroğlu'nun bu iftiralarını da bu senaryodan uzak düşünmemek gerekir. Çünkü ikisi eş zamanlı devreye giriyor. Orada yargılama başlıyor, Sarraf itirafçı oluyor ve Türkiye'de en büyük siyasi müfteri çıkıyor, başka bir iftira yapıyor. Orada para var, burada var, gayri ahlaki iftiralar var. Türk halkı da haram helal konusunda çok hassas. Vatandaşımızı bu noktadan yakalamak ve buradan hareketle Cumhurbaşkanımız, hükümetimiz ve Türkiye aleyhine konum almalarını sağlamak istiyorlar."

(Sürecek)

Yorumlar