BMW elektrikli araba kaç TL, i4 iX3, iX fiyatı ne kadar?

BMW elektrikli araba kaç TL, iX3, iX tam elektrikli fiyatı ve özellikleri nelerdir? Güncel fiyatları ve araçların özelliklerini sizler için derledik.

Google Haberlere Abone ol
BMW elektrikli araba kaç TL, iX3, iX fiyatı nedir?

BMW elektrikli araba fiyatları, özellikleri ve ÖTV oranları son dönemlerde en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Tam elektrikli araç üretiminde son bir yıl içerisinde yüzde 200 oranında artış sağlayan BMW'nin elektrikli araçları Türkiye'de de satılıyor. Tam elektrikli ve 544 beygire varan motor gücüyle BMW i serisi araçları ilgiyle takip ediliyor. 

Yeni BMV iX tam elektrikli aracın fiyatı 3 milyon 234 bin liradan başlıyor. Bir üst paketinin fiyatı ise 3 milyon 256 bin lira. 326 motor gücünü sahip aracın ise elektrikli araçlara teşvik nedeniyle daha uygun olan ÖTV oranı yüzde 60 olarak belirlenmiş.

BMW elektrikli araba kaç TL, iX3, iX fiyatı ne kadar
BMW elektrikli araba kaç TL, iX3, iX fiyatı ne kadar

 

Yeni BMW iX3 modelinin fiyatı ise 2 milyon 678 bin lira olarak görülüyor. Motor gücü ise 286 beygir.

BMW'nin tam elektrikli bir diğer müdeli ise BMV i4 modelidir.

BMW elektrikli araba kaç TL, iX3, iX fiyatı ne kadar
BMW elektrikli i4

 

Tam otomatik olan BMV i4 modelinin 340 beygir olan modelinin fiyatı 2 milyon 355 lirayken; 544 beygir olan modelinin fiyatı ise 3 milyon 113 liradan başlıyor.

BMW elektrikli araba kaç TL, iX3, iX fiyatı ne kadar?

 

BMW ELEKTRİKLİ ARABALARIN ÖZELLİKLERİ

Sadece 2021 yılının ilk 9 ayında BMW Group geçen yıla kıyasla %98,9 artış göstererek 231.576 adet elektrikli otomobil satışı gerçekleştirdi. 2030 yılında küresel satışlarının en az %50’sini tamamen elektrikli otomobillerin oluşturmasını bekleyen BMW Group; bununla yetinmeyip önümüzdeki 10 yıl içerisinde yaklaşık 10 milyon tamamen elektrikli otomobili yola çıkarmayı planlıyor. Peki, elektrikli ve hibrit otomobiller dediğimizde aklınıza hangi türler geliyor? Plug-in hibrit ile hafif hibrit arasındaki fark nedir? 

Elektrikli ve hibrit otomobillerin kullanımı dünya genelinde gitgide artarken bu otomobiller otomotiv sektörünün en önemli teknolojilerinden biri olarak görülüyor. Yerel ölçüde emisyonsuz olmalarının çevreye katkısının yanı sıra düşük işletme ve bakım maliyetleri gibi yakıtla çalışan muadillerinde olmayan çeşitli tasarruf imkanlarına sahipler. Buna ek olarak, üreticiler elektrikli araçlar için geri ödeme fırsatları sağlayabiliyor. İngiltere ve Fransa’nın 2040 yılından itibaren benzinli ve dizel araçları yasaklayacakları yönünde yaptığı açıklamalardan da yola çıkarak, bazı ülkelerin de elektrikli otomobiller için teşvikler ve vergi indirimleri sunduğunu söyleyebiliriz.

BMW elektrikli araba kaç TL, iX3, iX fiyatı ne kadar
BMW elektrikli araba kaç TL, iX3, iX fiyatı ne kadar

 

Elektrikli otomobillere artan ilgi, büyüyen elektrikli mobilite teknolojilerine kapı aralıyor. Bu alandaki gelişmeler, otomobil üreticilerinin sürekli genişleyen bir ürün yelpazesi sunmalarını gerektirdiği gibi, gelişmeleri takip etmeyi de belli noktalarda zorlaştırabiliyor. Kimi kullanıcıların plug-in hibrit otomobilleri, kimilerininse tamamen elektrikli bir otomobil tercih ettiğini gözlemliyoruz. İşte bugün, elektrikli otomobiller arasında yaptığımız karşılaştırmalar aracılığıyla farklı elektrikli otomobil türlerini sizler için ele alıyoruz. Bu noktada ilk olarak altını çizmemiz gereken konu, “elektrikli araç” yani ‘EV’ terimini hem hibrit hem de elektrikli otomobilleri kapsayacak şekilde kullandığımız.

ELEKTRİKLİ OTOMOBİL ÇEŞİTLERİ:

Tamamen elektrikli otomobiller (BEV)

Hibrit otomobiller (HEV)

Hafif hibrit otomobiller (MHEV)

Plug-in hibrit otomobiller (PHEV)

Yakıt hücreli otomobiller (FCEV)

Yorumlar