BM Genel Sekreteri Guterres Afganistan'da

BM Genel Sekreteri Guterres Afganistan'ın başkenti Kabil'de Devlet Başkanı Gani tarafından karşılandı.

Google Haberlere Abone ol
BM Genel Sekreteri Guterres Afganistan'da

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, resmi temaslarda bulunmak için geldiği başkent Kabil'de Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani tarafından kabul edildi.

Devlet Başkanlığı Sarayı'ndaki kabulde konuşan Guterres, Kabil'deki son saldırılarda hayatını kaybedenlere başsağlığı dileyerek terörün insanlığın düşmanı olduğunu söyledi.

BM'nin Afganistan'ın her zaman yanında olacağını ifade eden Guterres, Afganistan'da yürütülen barış sürecini desteklediklerini belirtti.

Devlet Başkanı Gani de terörün artık dünyayı tehdit etmeye başladığını vurgulayarak teröre karşı hep birlikte ortak mücadele verilmesi gerektiğini kaydetti.

Kabil'deki son terör saldırıları nedeniyle halkın sabrının taştığına işaret eden Gani, ''Halkımız bu terör olayları yüzünden çok acı çekiyor." dedi.

Gani, Afganistan'ın Orta Asya ülkeleriyle ticari ve ekonomik iş birliği içinde olduğunu ve bu iş birliklerini daha da güçlendireceklerini vurguladı.

Ülkesinin stratejik konumunun önemine değinen Gani, bu konum sayesinde enerji hatlarıyla Orta Asya'yı Güney Asya'ya, demiryolları aracılığıyla da Çin'i İran'a bağlayacaklarını sözlerine ekledi.

Yorumlar