Biz Anadoluyuz Projesi

- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan: - "Bu güzel ülkenin zenginliğine, sizlerin geleceğine göz diken, Türkiye'nin başarılarına engel olan teröristleri ve onların karanlık dünyalarını asla sevindirmeyin. Unutmayın, sahipsiz olan vatanın batması haktır. Sen sahip olursan bu vatan batmayacaktır" - "Bize sadece okulunda başarılı gençler değil, merhametli, vicdan sahibi, yaşadığı çağın sorunlarına çözüm üretebilen, çalışkan ve duyarlı bir gençlik lazım. 'Kim var' diye seslenildiğinde sağına soluna bakınmadan 'Ben varım' cevabını veren bir gençlik. Her ferdin 'Benim olmadığım yerde kimse yoktur' duygusuna, bir dava ahlakına sahip bir gençlik"

Google Haberlere Abone ol
Biz Anadoluyuz Projesi

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Bu güzel ülkenin zenginliğine, sizlerin geleceğine göz diken, Türkiye'nin başarılarına engel olan teröristleri ve onların karanlık dünyalarını asla sevindirmeyin." dedi.

Emine Erdoğan'ın himayelerinde İçişleri Bakanlığınca başlatılan "Biz Anadoluyuz Projesi" kapsamında Mardin'den gelen öğrenciler için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde program düzenlendi.

Programda çocuklara seslenen Emine Erdoğan, onların bu ülkenin en değerli varlıkları olduklarını belirtti.

Geleceğin bugünden çok daha iyi olacağına inancını dile getiren Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere, devletin bütün yetkililerinin bunun için çalıştıklarını söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu Biz Anadoluyuz Projesi dolayısıyla tebrik eden Emine Erdoğan, "Biz Anadoluyuz diyerek, çocuklarımız arasında altın değerinde bir kardeşlik köprüsü kurdular. Doğudan, batıya ülkemizin gençlerini buluşturuyorlar. Bu sayede evlatlarımız birbirlerini tanıyor, Anadolu'nun zenginliğini yakından görüyorlar." diye konuştu.

Çocuklara gezilerinde refakat eden öğretmenlere de teşekkürlerini ileten Emine Erdoğan, Türkiye'nin dünyada eşi ve benzeri olmayan, iki kıtanın buluştuğu, dünyanın en eski yerleşim merkezlerinin olduğu ve dört mevsimin yaşandığı bir ülke olduğunu dile getirdi.

Çocuklardan bu zenginliğin farkına varmalarını isteyen Emine Erdoğan, gençlere şöyle seslendi:

"Artık sizlerin rakibi sıra arkadaşınız komşunuz değil, Çinli, Koreli, Amerikalı, Alman gençleridir. Onlarla dostlukla centilmence rekabet edin. Bu ülkenin bayrağını hep daha yükseklere taşıyın. Kendinizi uluslararası başarılara hazırlayın. Ama bunun ön şartı önce kendi kültürünü bilmektir. Kendi geleneklerinden habersiz, kültürüyle barışık olmayan uluslararası alanda gerçek başarıları elde edemez. Yerli, milli ama aynı zamanda uluslararası olma çabası içerisinde olun. Tıpkı pergel gibi, bir ayağınız kendi topraklarınızda diğer ayağınız dünyanın her yerinde olsun ama bu vatanın, bu milletin çıkarları her zaman, her şeyin üzerinde olsun. Bu güzel ülkenin zenginliğine, sizlerin geleceğine göz diken, Türkiye'nin başarılarına engel olan teröristleri ve onların karanlık dünyalarını asla sevindirmeyin. Unutmayın, sahipsiz olan vatanın batması haktır. Sen sahip olursan bu vatan batmayacaktır."

- "Üretebilen, çalışkan ve duyarlı bir gençlik lazım"

Emine Erdoğan, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimini hatırlatarak, devlet ve milletin güçlü iradesiyle darbe girişimine izin vermediğini anlatarak, "Cesaret ve özgüven olduğunda hangi tehlikelerin önüne geçilebildiğini görüyorsunuz. Yürekleri tanklardan daha güçlü vatandaşlarımız milli irade bayrağını hiç düşürmedi. Çok şükür ülkemiz bu süreçten daha da güçlenerek çıktı." dedi.

Şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Emine Erdoğan, onlara bir vatan borçlu olduklarını ve duyduğu minneti dile getirdi. Kendilerine düşenin emanete sahip çıkmak ve Türkiye için çok çalışmak olduğunu aktaran Emine Erdoğan, çocuklara "Bu vatana sahip çıkacak mıyız?" diye sordu.

Çocukların verdiği "Evet" yanıtını "söz" olarak kabul ettiğini dile getiren Emine Erdoğan, öğrencileri alkışladı.

Çocuklara kendilerini geliştirmeleri yönünde de tavsiyelerde de bulunan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Biz sadece okulunda başarılı gençler değil, merhametli, vicdan sahibi, yaşadığı çağın sorunlarına çözüm üretebilen, çalışkan ve duyarlı bir gençlik lazım. 'Kim var' diye seslenildiğinde sağına soluna bakınmadan 'Ben varım' cevabını veren bir gençlik. Her ferdin 'Benim olmadığım yerde kimse yoktur' duygusuna, bir dava ahlakına sahip bir gençlik. Açıkça söyleyeyim, kendi heveslerine teslim olmuş, sadece kendisini düşünen, bencil bir gençlik içi boş bedenlerden başka bir şey değildir. Sizler bugünün Fatihleri, Sinanları, Selahaddinlerisiniz. Gelecekte devletin üst makamlarına sizler geçeceksiniz. Uluslararası şöhreti olan mimarları, edebiyatçıları, bilim adamları sizler olacaksınız."

Dünyada ilk üniversitenin Fatıma El-Fihri adlı Müslüman bir kadın tarafından kurulduğunu hatırlatan Emine Erdoğan, kız öğrencilerden kendilerini geleceğe hazırlamalarını istedi. Geleceği erkekler ve kadınlar olarak hep birlikte inşa edeceklerini vurgulayan Emine Erdoğan, bunun için ruhlarını sanat ve sporla zenginleştirmeleri ve etraflarındaki büyüklerin tecrübelerinden istifade etmeleri önerisinde bulundu.

Mardinli çocuklardan, ailelerine selamlarını iletmelerini de isteyen Emine Erdoğan, "Devletinizin her zaman arkanızda olduğunu hiç unutmayın." dedi.

Yorumlar