Bir günde çakı gibi asker oldular

Engelliler Haftası etkinlikleri çerçevesinde Çorum'da 43 engelli, İl Garnizon Komutanlığı'nda düzenlenen törende yemin ederek, bir günlüğüne de olsa asker oldu. Yemin töreni öncesinde konuşan Çorum İl Jandarma Albay Ahmet Çelik, bir günlük...

Google Haberlere Abone ol
Bir günde çakı gibi asker oldular

Engelliler Haftası etkinlikleri çerçevesinde Çorum'da 43 engelli, İl Garnizon Komutanlığı'nda düzenlenen törende yemin ederek, bir günlüğüne de olsa asker oldu.

Yemin töreni öncesinde konuşan Çorum İl Jandarma Albay Ahmet Çelik, bir günlük askerlere seslenerek giydikleri üniforma ve ettikleri yeminle vatanı ölene kadar koruyacaklarını söyledi. Çelik ''Sizler, bugün ettiğiniz yeminle vatanı her daim korumaya ant içtiniz. Engelli vatandaşlarımız bugün elbiselerini giymiş kahraman birer Mehmetçik olarak karşımızda durmaktadır. Askerlik her Türk gencinin yapması gereken kutsal bir görevdir. Bugün sizlere kısa da olsa askerlik yapmanın onur ve gururunu yaşatmaktan ve şanlı Türk ordusunun birer neferi olarak sizleri aramızda görmekten mutluluk duyuyoruz.'' dedi.

Bir günlük askerlerden jandarma er Yunus Yılmaz ise yaptığı konuşmada, ''Bizler er olarak bu güne kadar dedelerimizden, babalarımızdan ağabeylerimizden devam eden bu kutsal nöbeti bir günlük bile dahi olsa devraldık. Bu nöbeti sadakat ve şerefle hayatımızın sonuna kadar sürdüreceğiz.'' diye konuştu.

Düzenlenen törenin ardından kısa dönem erlere, diplomaları ve hazırlanan hediyeler takdim edildi.

Düzenlenen programa; Çorum Valisi Sabri Başköy, Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğ General Hacı İlbaş, Çorum İl Jandarma Albay Ahmet Çelik, Tokat İl Jandarma Albay Yusuf Cavlak, Amasya İl Jandarma Albay Ünal Ağaoğlu, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve çok sayıda davetli katıldı.

CİHAN

Yorumlar