Bingöl'de ömrünü 3 engelli çocuğuna adayan "Altın" anne

Yedisu ilçesinin Şen köyünde yaşayan ve zihinsel engelli çocuklarına bebek gibi bakan 59 yaşındaki Altın Yoldaş, "Gücüm yettiğince onlara bakacağım. Bütün ömrümü onlara verdim, çok güzel bir şekilde büyüttüm. Onlar benim evlatlarım seve seve bakıyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Ömrünü 3 engelli çocuğuna adayan "Altın" anne

Bingöl'ün Yedisu ilçesi Şen köyünde yaşayan 59 yaşındaki fedakar anne Altın Yoldaş, doğuştan zihinsel engelli biri kız 3 evladına bebek gibi bakıyor.

Yoldaş yaşamını büyüğü 40, diğerleri 37 ve 36 yaşındaki engelli 3 çocuğunun hayatına adadı.

Günlük ihtiyaçlarını karşılayamayan çocukları Gürsel, Dilek ve Murat’ın her türlü gereksinimiyle anneleri ilgileniyor.

Yaşına rağmen, çocuklarına bitmez tükenmez bir sabır ve şefkatle bakan Altın Yoldaş, evlatlarına gösterdiği özenle çevresinin takdirini topluyor.

Çocuklarını yanından hiçbir zaman ayırmayan Yoldaş, tarla işlerinde uğraştığı zamanlar da onları yanından ayırmıyor.

Anneleri çalıştığı sırada şarkı ve türküler söyleyen Gürsel, Dilek ve Murat'ın mutlulukları yüzlerinden okunuyor.

"GÜCÜM YETTİĞİNCE ONLARA BAKACAĞIM"

Altın Yoldaş, evlatlarının bütün ihtiyaçlarıyla tek başına ilgilendiğini söyledi.

Bu yaşlardaki çocuklara bakmanın çok zor olduğunu dile getiren Yoldaş, "Engelli evlatlarıma 40 yıldır bebek gibi bakıyorum" dedi.

Devletin yardımıyla çocuklarına bakabildiğini anlatan Yoldaş şöyle konuştu:

"Onların yemek, temizlik gibi bütün ihtiyaçlarını karşılıyorum. Gücüm yettiğince onlara bakacağım. Bütün ömrümü onlara verdim, çok güzel bir şekilde büyüttüm. Onlar benim evlatlarım seve seve bakıyorum. Daha da bakacağım. Allah devletimizden razı olsun sadece Murat'a verilen aylık yardımı kesti. Çocuklarım okula gitmek istiyor, yaşları büyüdü ama bu konuda bizlere yardımcı olmalarını istiyorum. Çünkü evde çok sıkılıyorlar."

Köyde yaşamalarından dolayı bazı imkanlardan uzak kaldıklarını aktaran Yoldaş, "Gerçekten çok yoruluyorum, o kadar zor ki. Çocuklarıma kimseden yardım almadan bakıyorum. Hastaneye gidip tedavi bile olamıyorum." dedi.

Kaynak: AA

Yorumlar