BİM neden protesto ediliyor? Boykot gerekçesi ne?

BİM son günlerde protesto ve boykot dalgasıyla karşı karşıya kalmış durumda. Boykot ve protestoları ateşleyen ilk neden fahiş fiyatlar olmuştu. Sosyal medya üzerinden marketlere yönelik başlatılan tepkiler sonrasında şirketten gelen cevap ise bardağı taşıran damla olmuştu.

Google Haberlere Abone ol
BİM neden protesto ediliyor? Boykot gerekçesi ne?

BİM neden protesto veya boykot ediliyor soruları merakla sorulurken, zincir marketlere yönelik Türkiye genelinde artan bir tepki dalgası giderek büyüyor. Akaryakıt veya dolar fiyatlarının yerinde saydığı bir dönemde gelen zamlar vatandaşın tepkisine neden oldu. Sosyal medya üzerinden örgütlenen vatandaşlar ucuz zincir marketlerin fiyatlarındaki değişimlere tepki gösterdi. Fiyatlardaki bu tepki çeken değişimler sonrasında şirketten yapılan açıklamalar ise bardağı taşıran son damla oldu. Peki, BİM neden protesto ediliyor?

BİM NEDEN PROTESTO EDİLİYOR?

BİM marketlerinin ucuzluk marketleri olmasına karşın fiyatlardaki aşırı oynaklığı ve hiçbir sebep yokken kasım ayında yaptığı zamlar vatandaşı çileden çıkardı. Vatandaşlar sosyal medya üzerinden spontane bir şekilde BİM'e ve diğer zincir marketlerine tepki gösterdi. 

Tepkiler giderek büyüyünce MHP başta olmak üzere siyasi partiler ve bazı ünlü gazeteciler de olaya müdahil oldu. BİM ve diğer zincir marketlerinin enflasyonu şişirmek için bilinçli şekilde zam yaptığına yönelik eleştiriler çığ gibi büyüdü. 

BİM'İN CEO'SU BARDAĞI TAŞIRAN DAMLA OLDU

Kamuoyundaki haklı tepkiler devam ederken BİM'in CEO'su Galip Aykaç'tan tepkileri katlayan bir açıklama geldi. Aykaç, katıldığı bir toplantı esnasında yaptığı açıklamada zamlara tepki gösterenlere sert ifadelerle cevap verdi. Açıklamasında siyasi parti liderlerine yönelik de mesaj vermesi ise MHP tarafından sert bir tepkiyle karşılandı. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BİM ve diğer zincir marketlerinin para cezalarından anlamadıklarını, hepsinin kapatılması gerektiğini belirten açıklamalarda bulundu. 

Aykaç'ın açıklamalarına bir tepki de Şok Marketler Grubu'ndan gelmişti. Şok Marketler, Aykaç'ın yaptığı maksadını aşan konuşmasının kendilerini bağlamadığını, Aykaç'ın da başında bulunduğu Gıda Perakendecileri Derneği başkanlığından istifa etmesi gerektiği belirtildi. 

Art arda gelen tepkiler sonrasında ise Galip Aykaç dernek başkanlığından istifa etti; ancak istifa tepkilere engel olmadı. 

BİM'e yönelik sosyal medya üzerinden protesto ve boykot çağrıları daha arttı. BİM'in Borsa İstanbul'daki hisseleri sert bir şekilde düştü. 

BİM'in bazı illerdeki şubelerine taşlı sopalı saldırılar düzenlendi.

Ağrı'da BİM dahil bazı zincir marketleri şubelerine mühür vuruldu. 

BİM CEO'su Aykaç'ın hala yönetimde olması tepkilerin sürmesine neden oluyor. Birçok kişi Aykaç'ın BİM'den istifasını istiyor. 


 

Yorumlar