Bill Gates Kehaneti: "Bizi Bomba Değil, Bir Virüs Öldürecek"

Dünyanın en zengin işadamlarından Microsoft'un kurucusu Bill Gates'in 2017 yılında Almanya'da katıldığı Münih Güvenlik Konferansı'nda yaptığı konuşmada yeniden gündem oldu.

Google Haberlere Abone ol
Bill Gates: Bizi Bomba Değil, Bir Virüs Öldürecek

Microsoft kurucusu Bill Gates, Münih Güvenlik Konferansı’nda teröristlerin ürettikleri bir mikropla bir yılda 30 milyon kişiyi öldürebileceğini ve “Saldırı 10 - 15 yıl içinde gerçekleşebilir” iddiası yeniden gündeme geldi.

Çin'den dünyaya yayılan Korona virüsü bir çok ülkede can almaya devam ediyor. 142 ülkede 150 binden fazla insana bulaşan ve 5 binden fazla insanın ölümüne neden olan Korona Virüsü tüm dünyada ağır hasara neden olurken Microsoft kurucusu Bill Gates'in 2017'de katıldığı konferansta söylediği sözler olay oldu. Biyoterörizm tehlikesi hakkında konuşan Gates, teröristlerin ürettiği bir mikropla bir senede 30 milyon kişinin hayatını kaybedebileceği uyarısında bulunmuştu.

Gates, dünyanın 'önümüzdeki 10 ila 15 yıl içinde, böylesi bir saldırıyla karşı karşıya kalmasının ciddi bir ihtimal olduğunu' vurguladı.

'SALGINLARA HAZIRLANIN'

1918'deki grip felaketinin yaklaşık 500 milyon kişiye bulaştığını ve tahminlere göre 50 ila 100 milyon kişinin canına mal olduğunu hatırlatan Bill Gates, 'biyoterörizm tehlikesini, nükleer savaş ve küresel ısınma kadar tehlikeli gördüğünü' kaydetti.

Yorumlar