Bilim adamları korona virüsün kaynağını açıkladı

İlk iönce Çin'de ortaya çıkan ve 11 milyon kişinin yaşadığı Wuhan şehrinin karantina altına alınmasına neden olan koronavirüs yüzünden hastalığa yakalananların virüsü bir çorbadan kaptığı iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol
Bilim adamları virüsün kaynağını açıkladı: Çorba

Çinli bilim adamları tarafından yayınlanan bir makalede ölümcül virüsün yarasalardan yayılmış olabileceği üzerinde duruldu.

Bilim adamları tarafından ortaya atılan iddiaya göre, Wuhan halkının sıklıkla tükettiği yarasa çorbasının hastalığın yayılmasına neden olmuş olabilir. China Science Bulletin dergisinde salı günü yayınlanan makalede, yarasaların taşıyıcı olabileceğine değinilirken, İngiliz Daily Star gazetesi de, Wuhan'da halkın yarasa çorbarına olan düşkünlüğünün altını çizerken sosyal medya üzerinde yarasa çorbası ve yarasa yemeklerinin nasıl yendiğine ilişkin videolar dikkat çekti.

Yayılan o videolardan birinde bir genç kız içerisinde çeşitli canlıların da olduğu bir yarasa çorbasını iştahla içerken görüntüleniyor. Virüsün ilk ortaya çıktığı günlerde yapılan açıklamalarda virüsün sadece hayvandan insana bulaşabildiği belirtilirken sonradan virüsün insandan insana bulaştığı açıklandı.

YARASA ÇORBASI NEDİR?

Çin başta olmak üzere, Asya ülkelerinde yarasa yemekler oldukça popüler durumda. Yarasalardan yapılan yemeklerden biri ise yarasa çorbası. Bu egzotik hayranlarını Fiji Adaları'nda ağırlıyor. Çanağın ana özelliği bütün yarasaların pişirilmesi. Yarasa etinin güçlü ve hoş olmayan bir kokusu vardır. Onu atmak için yarasa gövdeleri, biber ve sarımsak özel bir sos ile ıslatılır.Yarasalar sadece çorbaya ilave değildir. Onlar da kızarmış ve daha sonra baharatlı bir sos ile masaya servis edilir.

KORONAVİRÜS YARASA ÇORBASINDAN MI YAYILDI?

Çin'in Wuhan kentinde ilk kez Aralık ayında ortaya çıkan, şiddetli akut solunum yolu sendromuyla (SARS) benzerliği bulunan ve '2019-nCoV' olarak adlandırılan virüse yakalanan kişi sayısı 571 kişiye yükseldi. Ülke genelindeki 25 farklı eyalet ve kentte yeni koronavirüs bulaşan kişilerden 95’inin durumunun ağır olduğu bildirdi. Birkaç hafta içerisinde hızla yayılan virüse, Çin'in dışındaki ülkelerde de rastlanmaya başlandı.

Şuana kadar ABD, Japonya, Güney Kore, Makao, Hong Kong ve Taylan'da görülen virüsten toplamda 17 kişi hayatını kaybederken bu kişilerle temasa geçtiği tespit edilen 5 bin 897 kişiden 4 bin 928’i müşahade altına alındı. Öte yandan virüsün ilk ortaya çıktığı Wuhan kentinden tüm toplu ulaşımlar durduruldu ve zorunlu olmadıkça kimsenin şehir dışında çıkmaması istendi.

Yorumlar

hüseyin Bu zırvalığa inanıyormusunuz ? bravo...!
SEMİHA YARASA YENİRMİ YA BOKDA YERLER BUNLAR TOBE TOBE MİLETİN SAĞLIĞIYLA OYNUYOLAR