Bergen aldattı mı, neden öldü, Halis Serbest mafya mı, neden öldürdü?

Bergen aldattı mı, neden öldü, Halis Serbest mafya mı, neden öldürdü Bergen'i hangi gerekçeyle öldürdü? Filmin sinema salonlarında gösterimine karşı çıkarak yapımcıları tehdit eden Serbest'in ne iş yaptığı merak ediliyor.

Google Haberlere Abone ol
Bergen aldattı mı, neden öldü, Halis Serbest mafya

Bergen aldattı mı, neden öldü, eski kocası Halis Serbest mafya mı, onu neden öldürdü Bergen'i hangi gerekçeyle öldürdü? Son günlerde sinema salonlarında en çok konuşulan konulardan biri de Halis Serbest ile Bergen'in tartışmalı hikayesi oldu. Bir zamanlar gazete sayfalarındaki yaralama ve cinayet haberlerinin konuları olan ikilinin şimdilerde filmi izleniyor. Filmi izleyenlerin kafasında birçok nokta ile ilgili soru işaretleri dolaşıyor. Onlardan biri de Bergen aldattı mı, neden öldü, Halis Serbest mafya mı, neden öldürdü Bergen'i hangi gerekçeyle öldürdü?

Bergen, eski kocası Halis Serbest tarafından önce ağır şekilde yaralanmıştı; daha sonra da vurularak öldürülmüştü. Uzun yıllar cezaevinde yatan Halis Serbest "Rahşan Affı" olarak bilinen af ile hapisten çıkmıştı. 

Halis Serbest'in serbest bırakılması ve sonrasında verdiği demeçler de uzun süre tartışılmıştı. Sonrasında Türkiye'de kadın cinayetlerinin yoğunlaştığı bir dönemde Bergen filmi yapıldı. Filmin başrol oyuncuları ise Erdal Beşikçi ile Farah Zeynep Abdullah oldu. 

VBergen aldattı mı, neden öldü, Halis Serbest mafya mı, neden öldürdü?
Halis Serbest

 

Bergen müzik dünyasında "Acıların Kadını" olarak ün yapmıştı. Farah Zeynep Abdullah’ın canlandırdığı karakterle Bergen’in acı dolu hayatı yeniden gündeme geldi. Son zamanlarda bir televizyon programına konuşan Bergen’in eski eşi Halil Serbest’in yaptığı pişkin açıklama izleyenleri şoke etti.

Hem benzerliğiyle hem oyunculuğuyla gönüllerde taht kuran Farah Zeynep Abdullah’ın başrolünü oynadığı filmin vizyona girmesiyle arabesk şarkıcı Bergen’in acılarla dolu hayatı yeniden gündeme geldi.

Adeta müziğe aşık olan ve kariyerinin en güzel günlerini yaşarken eski eşi tarafından atılan yüzüne atılan kezzapla hayatı kararan fakat bunlara rağmen şarkı söylemekten vazgeçmeyen arabeskin yıldızı Bergen aldığı bir sahne çıkışında annesiyle beraber evine dönerken eski eşi tarafından kurşunlanarak hayatını kaybetti. Çok sevdiği kocası tarafından hayatının en kötü günlerini yaşayan Bergen’in o büyük sevgisi hayatının sonu oldu. Yüzüne atılan kezzabın ardından bir gözünü kaybeden taçsız kraliçe tüm bunlara rağmen hapse düşen kocasına yardımlarını ve sevgisini esirgemedi.

Bergen’in katili olan eski eşi Halis Serbest, Farah Zeynep Abdullah’ın başrolünde yer aldığı ses getiren filmin ardından bir televizyon programına konuştu. Kendisine yöneltilen sorulara pişkin cevaplar veren Serbest kan donduran açıklamalarda bulundu.

Halis Serbest'in yıllar sonra pişmanlıktan uzak açıklamaları izleyenlerin kanını dondurdu. Serbest Bergen filmiyle ilgili “Bir film yapıyorlar. Hiç olmazsa benim onayımı almış olsalardı, gerçekten de çok iyi bir film çıkardı ortaya. Hayali bir senaryo hazırlamışlar. Hayali bir film. Olayların nerede geçtiğini bile bilmiyorlar. Gelirsiniz Adana’da yaparsınız filmi. Adana’da geçti benim olaylarım” dedi.

Filmin hayali olduğunu vurgulayan Serbest, programdaki sunucuların “Bergen'i siz öldürmediniz mi? Yüzüne kezzap atmadınız mı? Pişman mısınız?” sorusuna ise soğukkanlılıkla “Annesi ‘ölümden korkmuyorum’ diyordu. İlk ona sıktım. Öldü sandım. Ölmese sağ bırakır mıydım? Annesinin ölmeyişine çok üzüldüm. Pişman değilim” cevabını verdi. Bergen'in kendisini defalarca aldattığını belirten Serbest "Ben 5 kere evlendim, onlar neden hayatta?" diyerek Bergen'in ölümü hak ettiği imasında bulunarak şoke etti.

Bergen filmi 4 Mart 2022’de vizyona girdi. Film, şarkı söyleme gücü ve yaşadıklarıyla kamuya mal olmuş bir sanatçı olan Belgin Sarılmışer’in hayatını konu alıyor.

“Acıların Kadını” olarak anılan ve önce yüzüne kezzap atılan ve sonrasında öldürülen Bergen’in acı dolu hayatı tüm gerçekliğiyle beyaz perdeye aktarılıyor. Şarkı söyleme gücü ve kederli yaşamıyla kamuya mal olmuş bir sanatçı olan Belgin Sarılmışer’i konu alan filmin hikâyesi, aile fertlerinin tasvibiyle, sanatçının haysiyeti gözeterek yazıldı. Bu filmde Bergen sadece kurban değil, müzisyen kudretiyle öne çıkan bir kahraman oluyor. 80’li yılların müzikal ruhunu da yansıtan film, Bergen’in unutulmaz eserlerini yeniden müzik sanatı gündemine taşıyor.

Yapımcılığını Mine Şengöz’ün yaptığı, senaryosunu Yıldız Bayazıt ve Sema Kaygusuz’un yazdığı, yönetmenliğini Caner Alper ve Mehmet Binay’ın yaptığı film, oyuncu kadrosuyla da dikkat çekiyor. Farah Zeynep Abdullah’la birlikte, Erdal Beşikçioğlu ve Tilbe Saran’ın başrolleri paylaştığı filmde ayrıca Nergis Öztürk, Ali Seçkiner Alıcı, Ahmet Kayakesen, Arif Pişkin, Şebnem Sönmez, Nurcan Eren ve Suzan Kardeş rol alıyor. Filmin müzikleri ise usta sanatçı Mazlum Çimen’e ait.

HALİS SERBEST KİMDİR, MAFYA MI?

Peki, Bergen'in hayatını karartan Halis Serbest kimdir, nerelidir, mafya mı, ne iş yapıyor, neden yapımcılar ondan korkuyor? Halis Serbest Adana'da dünyaya geldi. Aslen Adanalıdır. İlköğretimi bitirmesinin ardından ticaret ile uğraşan Halis Serbest Adana'nın Kozan ilçesinde yaşamını sürdürmektedir.

Bergen iş için gittiği Adana'da, Halis Serbest ile tanıştı. İkili kısa süre içinde aşk yaşamaya başladı ve 1982 yılında evlendiler.

Halis Serbest o dönem gazinolarda şarkıcılık yapan Bergen'e ailesine yakışmadığı gerekçesiyle mesleğini bırakmasını söyledi ve Bergen bu isteği kabul etti. Ancak Bergen, yeniden sahnelere dönmek istediğinde Halis Serbest, Bergen'den boşanmak istediğini söyledi.

Bergen'in sahnelere dönmesinin ardından 1982 yılında İzmir'de sahne aldığı sırada, eşi Halis Serbest'in azmettirmesiyle yüzüne kezzap atıldı ve şarkıcı bu olay sonucunda iki gözünü kaybetti. Vücudunun büyük bir bölümü zarar gören Bergen'in sol gözü, sonrasında iyileşerek görme yetisi kazandı.

Bergen ise yüzündeki yaraları kapatmak için saçlarını saçlarını hep sağ gözünün üzerine doğru kapattı ya da sürekli gözlük kullandı.

Bergen'in trajik ölümü ile tekrar gündeme gelen Halis Serbest, geçtiğimiz yıllarda ikamet ettiği Kozan İlçesinde 18 yaşının altındaki 4 çocuğu istismar ettiği gerekçesiyle yargılandı. Ailelerin şikayetçi olmasıyla, Halis serbest yeniden cezaevine girdi. Cezası sonrası beraat etti.

31 Ekim 1982'de Bergen'in yüzüne kezzap atılmasının ardından azmettirici olarak yargılanan Halis Serbest, 12 yıl hapis cezası aldı.

Hapiste yatmasının ardından Bergen ile evlenen Halis Serbest 14 Ağustos 1989'da Bergen'i 6 kurşun ile öldürdü. 15 yıl hapis cezası ile yargılansa da aldığı ceza sadece 7 ay oldu. 7 ay hapis yatmasının ardından 1990 yılında serbest bırakıldı.

Halis Serbest, şimdi Adana’da serbest meslek sahibi. İkinci eşinden olan dört çocuğuyla birlikte yaşıyor.


 

Yorumlar