Belediye personeline ilkyardım eğitimi

Ankara Polatlı Belediyesi personeli ilkyardım eğitim alıyor.Kursa katılan 20 kursiyer bir hafta boyunca teorik ve pratik eğitim alacak.

Google Haberlere Abone ol
Belediye personeline ilkyardım eğitimi

Ankara Polatlı Belediyesi personeli ilkyardım eğitim alıyor.

Kursa katılan 20 kursiyer bir hafta boyunca teorik ve pratik eğitim alacak.

Belediye Başkanı Yakup Çelik, İlkyardım bilgi ve becerisinin toplumun her bireyine öğretilmesinin kazalara bağlı ölüm riskinin azaltacağına vurgu yaptı.
Çelik, “Belediyemizde çalışan herkesin ilk yardım kursu alması gerektiğini düşünüyorum. Olaylar karşısında eli ayağa karışan insanlarla ilk yardım olmuyor. Ne yapacağını bilen ve metanetini koruyan insanlarla ilk yardım oluyor.” dedi.

Çelik ayrıca, zabıta memurlarına da ilk yardım kursunun verileceğini sözlerine ekledi.

Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Talat Turan, kursta, ilkyardım, yaşam belirtileri, solunum yolu tıkanıklığı, göğüs ağrısı, kanamalar, şeker koması, kırık, çıkık, burkulmalar, zehirlenmeler, hayvan ısırıkları, hasta ve yaralı taşıma gibi konularda yapılması gerekenler ve yapılmaması gerekenler hakkında bilgiler aktarıyor.

Kurs hakkında bilgi veren Turan, ilkyardımın günlük yaşantımızda hayati bir önem taşıdığını vurguladı. Turan, insanları ilkyardım konusunda bilinçlendirerek kaza ve yaralanmalarda hayati önem taşıyan ilkyardımın daha bilinçli ve kaliteli şekilde yapılmasını sağlamaya çalıştıklarını ifade etti.
Zamanında ve doğru şekilde yapılan ilkyardımın hayat kurtardığına ve kalıcı sakatlıkların önüne geçildiğine değinen Turan, yanlış uygulamaların ise kalıcı sakatlıklara, hatta ölümlere yol açabileceği konusunda katılımcıları uyardı.
CİHAN

Yorumlar