Bedelli askerlikte izin var mı? Bedelli askerlikte hafta sonu, çarşı, evci izni var mı?

Bedelli askerlikte çarşı izni, evci izni veya hafta sonu izni konusunda durumların nasıl olduğunu merak eden asker adayları şimdiden ona göre hazırlık yapmaya çalışıyor. Normal askerlikte acemi döneminde değil ancak usta birliği döneminde bu izinler mevcut. Peki, bedellide nasıl?

Google Haberlere Abone ol
Bedelli askerlikte izin var mı? Hafta sonu izni?

Bedelli askerlikte hafta sonu izni, evci izni veya çarşı izni gibi izinler konusunda nasıl bir uygulama olduğu merak ediliyor. Türkiye'de uzun zamandır uygulanan bedelli askerlik bu yıl da dönemlere ayrılacak şekilde uygulanacak. 2023 yılı bedelli askerlik ücretlerinin açıklanmasından sonra tarihler ve yerler de belli oldu. Askerliğini 104 bin lira karşılığında bedelli olarak yapmak isteyen vatandaşlar şimdiden başvuruların yapmaya başladı. Ancak başvuru yaparken bazı soru işaretlerinin de cevaplarını arayarak bulmak istiyor. Bedelli yapacak asker adaylarının kafasındaki en önemli soru işaret ise, "Bedelli askerlikte izin var mı? Bedelli askerlikte hafta sonu, çarşı, evci izni var mı?" soruları oldu. 

BEDELLİDE HAFTA SONU İZNİ VEYA ÇARŞI İZNİ VAR MI?

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, bedelli askerlik yükümlüsü olan vatandaşların 21 gün temel askerlik yapacakları birlik bilgileri, yoklama durumları ve sevk evrakını alabilecekleri tarihlerin "www.turkiye.gov.tr" adresinden ilan edildiği belirtildi.

Bedelli askerlikte izin var mı? Bedelli askerlikte hafta sonu, çarşı, evci izni var mı?
Bedelli askerlikte izin var mı? Bedelli askerlikte hafta sonu, çarşı, evci izni var mı?

 

Açıklamada, birliklerine planlanan zamanda katılmayan yükümlülere Askerlik Kanunu'nun 47'nci maddesinde belirtilen hususlar haricinde işlem tesis edilmeyeceği ve bu yükümlülerin kapsam dışı kalabilecekleri ifade edildi.

Temel askerlik eğitimi süresince izin kullanabilecek mi? Temel eğitim süresince hafta sonu/evci hakkı var mı? Soruları da cevabını buldu.

Bedelli askerlik sırasında evci izni, hafta sonu izni kullandırılmayacağı öğrenildi. Bedelliden yararlanacakların alacağı eğitime ilişkin askeri kaynaklardan, "Askerlik hizmetini yapan bütün gençlerimizin aldığı temel eğitimleri alacaklar. Normalde bu eğitimin süresi 28 gündür. Bedelliden yararlanacaklar için bu süre 21 olarak belirlendi. Eğitim süresindeki bir haftalık eksiklik hızlandırılmış bir eğitimi gündeme getirecektir. Temel olarak aynı eğitim programı uygulanacak. Ancak sürenin kısalığı nedeniyle eğitimin bazı uygulamaları kapsam dışında tutulacak" bilgisi verildi.

Eğitimin içeriğine ilişkin, "Normal eğitim programında olan yat-kalk da dahil yürüyüş ve sporla selamlama eğitimleri, atış da dahil silah eğitimi, rütbeleri tanıma ile milli güvenlik de dahil normal askeri eğtimi programında yer alan teorik dersler" bilgisi aktarılırken, silah eğitiminde silahı söküp takmak ve hedefe üç atışın yer alacağı belirtildi.

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ 2023 NE KADAR?

Bedelli Askerlik ücreti Ocak-Temmuz 2023 dönemi için 104 bin 84 lira 16 kuruş olarak belirlendi.

2023 BEDELLİ ASKERLİK SEVK TARİHLERİ NE ZAMAN?

Bedelli askerlik hizmetine tabi yükümlülerin sevk edilecekleri tarihler aşağıdadır.

Sevk Tarihleri

02 Şubat 2023

02 Mart 2023

06 Nisan 2023

04 Mayıs 2023

31 Mayıs 2023

06 Temmuz 2023

10 Ağustos 2023

07 Eylül 2023

05 Ekim 2023

09 Kasım 2023

07 Aralık 2023


 

Yorumlar