Beckstein: NPD hukuk devleti karşıtlarının havuzu haline geldi

Almanya'nın Bavyera eyaletinin yıllarca içişleri bakanlığını ve bir yıl da başbakanlığını yapan Günther Beckstein (CSU) için Bavyera Meclisi’nde doğum günü resepsiyonu verildi.

Google Haberlere Abone ol
Beckstein: NPD hukuk devleti karşıtlarının havuzu haline geldi

Almanya'nın Bavyera eyaletinin yıllarca içişleri bakanlığını ve bir yıl da başbakanlığını yapan Günther Beckstein (CSU) için Bavyera Meclisi’nde doğum günü resepsiyonu verildi. Bavyera Başbakanı Horst Seehofer (CSU) ve muhafazakar CSU'nun Fraksiyon Başkanı Thomas Kreuzer'in de aralarında bulunduğu çok sayıda önemli siyasi programa katılırken, Seehofer ve Kreuzer, eyalet ve Almanya'ya katkılarından dolayı Beckstein'a teşekkür etti.

Irkçı NPD’nin kapatılması için açılan dava konusunda açıklama yapan Beckstein, Anayasa Mahkemesi’nin NPD yasağı talebini kabul etmesini umduğunu söyledi.

EPD haber ajansına konuşan Beckstein, NPD'nin hukuk devletinin saldırgan ve mücadeleci karşıtlarının bir arada buluştuğu havuz haline geldiğini savundu. Beckstein liderliğinde 2003 yılında açılan kapatma davası, hakimlerin devlet adına çalışan muhbirlerin (V Leute) NPD içinden çekilmesi gerektiği gerekçesiyle başarısız olmuştu. NPD'nin anayasa düşmanı olduğundan şüphe olmadığını kaydeden muhafazakar siyasi, NPD'nin tehlikeli bir parti olduğunu söyledi. CİHAN

Yorumlar