BDP Milletvekili Dora: Öcalan’ın özgürleşme zamanı gelmiştir

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Mardin Milletvekili Erol Dora, "Artık Sayın Öcalan’ın da özgürleşmesinin zamanı gelmiştir diyoruz.

Google Haberlere Abone ol
BDP Milletvekili Dora: Öcalan’ın özgürleşme zamanı gelmiştir

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Mardin Milletvekili Erol Dora, "Artık Sayın Öcalan’ın da özgürleşmesinin zamanı gelmiştir diyoruz." dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bursa İl Başkanlığı tarafından Gökdere Meydanı’nda düzenlenen Nevruz mitinginde yine teröristbaşı Abdullah Öcalan lehine sloganlar atıldı. Miting meydanında Abdullah Öcalan posterinin asıldığı görüldü. Saatlerce türküler eşliğinde halayların çekildiği mitingde Nevruz ateşi de yakıldı. Mitingde konuşan BDP Mardin Milletvekili Erol Dora, 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerinin kendileri açısından ayrı bir önem taşıdığını söyledi.

Artık demokratik siyasetin fikirlerin, özgürlüklerin egemen olacağı bir süreçte bulunduklarının altını çizen Milletvekili Dora şunları kaydetti: "Yaklaşık bir senedir çözüm süreciyle ilgili diyalog sürmektedir. Öncelikle bu süreci oluşturan demokratik barış ve çözüm sürecini ortaya koyan Ortadoğu’da, Kürdistan’da, Mezopotamya’da halkların umudu haline gelen Sayın Öcalan’a selamlar gönderiyoruz. Artık Sayın Öcalan’ın da özgürleşmesinin zamanı gelmiştir diyoruz. Bu seçimler bu açıdan çok önemlidir. Bu seçimler bildiğiniz gibi artık bu diyalog sürecinin yasal prosedürünün daraltılarak artık bir müzakere sürecinin başlatılmasını istiyoruz. Gerçek anlamda Türkiye’de barışın tesisi için başta hükümet olarak buradan tüm siyasi partilere sesleniyoruz: Eğer siz de Anadolu’daki Kürdistan’daki bütün Türkiye halklarını seviyorsanız burada katkı sunmanız gerekiyor. Bu süreçte belediye seçimleri yapılacak. Seçimler bizler açısından şu açıdan çok önemlidir. Biz yalnızca o makamları işgal etmek istemiyoruz. Amacımız; gerçek anlamda yerel yönetimlerin güçlendirerek yolsuzlukların olmayacağı, şeffaf bir yönetimin sağlanarak ve artık karar mekanizmalarına halkın birebir katılabilmesi için biz bu seçimlerde başarıyla çıkmamız gerekiyor."

Büyük bir seferberlik ruhuyla kalan bu kısa sürede HDP’nin gerçek anlamda tüm Türkiye’de başarılı olması için gece gündüz demeden çalışmaları gerektiğini vurgulayan Dora, “Bu seçimlerden güçlü çıkarsak BDP ve HDP artık bu ülkede halkların umudunu haline gelecek. Başlatılmış olan bu demokratik çözüm süreci de gerçek bir demokrasiyle taçlandırılması için HDP büyük bir mücadele sergileyecektir. Bu seçimler bizler için çok önemlidir. Türkiye’de gerçek anlamda bir demokrasinin egemen olması için, tüm vatandaşların özgürlükleşmesi artık kendi kimliklerine yaşayabilmeleri için bu seçimler bir referandumdur." diye konuştu.

"SAVAŞA ÖCALAN SON VERMİŞTİR"

Yaklaşık 30 yıldır düşük yoğunluklu bir savaş yaşandığını belirten BDP Mardin Milletvekili Erol Dora şöyle devam etti: "Geçen sene Nevruz’da Sayın Öcalan’ın dekrerasyonu ile bu savaşa son verilmiştir. Tek devlet paradigması doğrultusunda, tekçilik üzerine kurulan bu Cumhuriyette kimliklerimiz, farklı inançlarımız horlandı, dışlandı buna son vermek için HDP kuruldu. Artık kimsenin dışlanmayacağı, herkesin kendine eşit olarak ana diliyle, kimliğiyle var edebileceği bir ulus devlet paradigması doğrultusuna demokratik bir Cumhuriyete doğru mücadelemiz devam ediyor. Yıllardır anadillerimiz, kimliklerimiz yasaklandı. Artık Kürdistan’da, Mezopotamya’da, Anadolu’da tüm halkları, inançları birlikte olarak yeni bir vatandaşlık tanımı tüm vatandaşlarımızı kucaklaşacağız ve ana dildeki eğitimin önündeki tüm engellerin kaldırılması ve evrensel bir inanç özgürlüğünün bu ülkede egemen olmasını istiyoruz. Kürt halkını Lazları, Çerkezleri, Ermenileri, Süryanileri, Alevileri, Romanları, Pomakları, Boşnakları Türkiyeli merhaba diyoruz."

Beş saat süren miting olaysız şekilde sona erdi.
CİHAN

Yorumlar