BBP'nin 15 Temmuz etkinlikleri

-BBP Genel Başkanı Destici: "BBP tüm camiasıyla birlikte 15 Temmuz şehitlerimizi anma, gazilerimize teşekkür etme ve demokrasi nöbetleri ile hain FETÖ darbe girişimini telin etme, lanetleme faaliyetlerinin hepsine katılacaktır" -"Askeri hedef gösterecek ya da tamamen bütün TSK'yi darbeciymiş gibi gösterecek fotoğraflardan da, söylemlerden de uzak durmak lazım. Eğer mümkünü varsa o afişlerin yenilenmesinin daha doğru olacağını düşünüyorum" -"15 Temmuz şehitleriyle, gazileriyle ay yıldızlı al bayrağımızın birleşmesini, bütünleştirilmesini yadırgamayı doğru bulmuyorum"

Google Haberlere Abone ol
BBP'nin 15 Temmuz etkinlikleri

ANKARA (AA) - ESİN IŞIK - BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "BBP tüm camiasıyla birlikte 15 Temmuz şehitlerimizi anma, gazilerimize teşekkür etme ve demokrasi nöbetleri ile hain FETÖ darbe girişimini telin etme, lanetleme faaliyetlerinin hepsine katılacaktır." dedi.

Destici, 15 Temmuz'un birinci yılında partinin düzenleyeceği etkinliklere ilişkin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hain darbe girişimiyle ilgili parti il ve ilçe teşkilatlarını yeniden bilgilendirdiklerini, yapılacak bütün etkinliklere katılmaları yönünde teşkilatlara talimat verdiklerini söyledi.

Parti teşkilatı olarak 14 Temmuz Cuma günü, Cuma namazından sonra Karşıyaka Mezarlığı'nda şehit mezarlarını ziyaret edeceklerini belirten Destici, ayrıca saat 15.00'te bir otelde düzenleyecekleri "Büyük Türk Milleti Ülkesine ve Geleceğine Sahip Çıkıyor" adlı panele katılacaklarını aktardı.

Destici, 15 Temmuz Cumartesi günü ise TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın daveti üzerine Meclis'teki fotoğraf sergisi ile Meclis'teki özel oturuma katılacaklarını vurguladı. Destici, şöyle devam etti:

"Demokrasi nöbetleri başta olmak üzere 15 Temmuz ile ilgili yapılan bütün faaliyetlere yoğun bir şekilde, en üst düzeyde katılım göstereceğiz. İllerde, ilçelerde, Ankara'da yapılan bütün faaliyetlere katılacağız. Sadece parti il ve ilçe örgütlerimiz değil, genel merkez teşkilatımız, Alperen Ocakları, kadın kolları... BBP tüm camiasıyla birlikte 15 Temmuz şehitlerimizi anma, gazilerimize teşekkür etme ve demokrasi nöbetleri ile hain FETÖ darbe girişimini telin etme, lanetleme faaliyetlerinin hepsine katılacaktır. Demokrasi nöbetlerine katılacağım. Bize uygun olan her yerde biz var olacağız."

- "Hangi amaçla yapıldığı belli"

Mustafa Destici, 15 Temmuz'a ilişkin afişlerde, "Türk bayrağının logolaştırıldığı" yönündeki tartışmalarla ilgili soruya şu yanıtı verdi:

"Hangi amaçla yapıldığı belli. Türk bayrağı bizim birliğimizi, beraberliğimizi, özgürlüğümüzü, bağımsızlığımızı temsil ediyor. Dolayısıyla da burada 15 Temmuz şehitleriyle, gazileriyle, ay yıldızlı al bayrağımızın birleşmesini, bütünleştirilmesini yadırgamayı doğru bulmuyorum. Bunlar tamamen sembolik şeylerdir. Tam tersine burada Türk bayrağına bir vurgu yapılmaktadır. O gece nasıl birlik, bütünlük içinde darbeye karşı çıkmışsak, aynı şekilde 15 Temmuz anmalarının yıl dönümünü de el birliği içinde geçirmemiz ve bu tür kısır tartışmalara süreci boğmamak lazım."

- "Keşke daha anlamlı afişler hazırlanabilseydi"

Afişlerde Türk askerinin ve TSK'nin küçük düşürüldüğüne ilişkin eleştirilere de değinen BBP Genel Başkanı Destici, şunları kaydetti:

"Onu doğru bulmuyorum. Keşke daha anlamlı afişler hazırlanabilseydi. Evet, darbeyi asker elbisesi giymiş ve beyinleri FETÖ tarafından uyuşturulmuş birtakım hainler gerçekleştirdi. Ancak öbür taraftan da darbenin püskürtülmesinde ve başarılı olmaması noktasında en büyük direnişi de askerler gösterdiler. Bunu gözden kaçırmamak lazım. Askeri hedef gösterecek ya da tamamen bütün TSK'yi darbeciymiş gibi gösterecek fotoğraflardan da, söylemlerden de uzak durmak lazım. Eğer mümkünü varsa o afişlerin yenilenmesinin daha doğru olacağını düşünüyorum. O gece canı pahasına dimdik sözde askerlerin karşısında duran Ömer Halisdemir gibi yiğitler de var."




Yorumlar