BBP'li Türkoğlu: Kadına yönelik her türlü şiddeti lanetliyoruz

Büyük Birlik Partisi(BBP) Manavgat Kadın Kolları Başkanı Nazlı Türkoğlu, ülkede bir yıl içinde 242 kadının cinayete kurban gitmesinin üzüntü verici olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
BBP'li Türkoğlu: Kadına yönelik her türlü şiddeti lanetliyoruz

Büyük Birlik Partisi(BBP) Manavgat Kadın Kolları Başkanı Nazlı Türkoğlu, ülkede bir yıl içinde 242 kadının cinayete kurban gitmesinin üzüntü verici olduğunu söyledi. "Kadına yönelik her türlü şiddeti lanetliyoruz. Anneleri ve kadınları baş tacı yapan bir dinin mensupları olarak kadınların hunharca sokak ortasında ve evinde çocukları önünde vahşice öldürülmesini kınıyoruz." dedi.

Toplumda kadına şiddetin 10 yıl öncesine göre 3 kat arttığını savunan Türkoğlu, kadına şiddetin önüne geçmede toplumsal kenetlenmenin şart olduğunu kaydetti. Parti binasında basın açıklaması yapan Türkoğlu, 'Cennet anaların ayakları altındadır' sözünü söyleyen Güllerin Efendisi Hz. Muhammed(SAV) ümmeti olarak, kadına şiddetin günümüzde varlığını arttırarak sürdürmesinin üzüntüsü içinde olduklarını ifade etti.

Televizyon dizileri ve kanallarında kadına şiddet ve sürekli şiddet içerikli sahnelerin toplumda şiddeti tetiklediğini öne süre Türkoğlu, RTÜK'ün kesici ve ateşli silah görüntülerine dur demesi gerektiğini kaydetti. Türkoğlu, "Maalesef Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı verilerine göre geçen yıl 242 kadın şiddete bağlı hayatını kaybetti. Bu rakam kadına şiddetin hangi boyuta vardığını gösteriyor. Geçen yıl 4 kadında Manavgat'ta toplumda şiddete bağlı hayatını kaybetti. Kadın cinayetlerinin önüne geçilmesinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan hamasi nutuklar istemiyoruz. Rakamlar ortada. Anneler ölmesin istiyoruz. Kadına yönelik her türlü şiddeti lanetliyoruz. Anneleri ve kadınları baş tacı yapan bir dinin mensupları olarak kadınların hunharca sokak ortasında ve evinde çocukları önünde vahşice öldürülmesini kınıyoruz." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar