BBP Genel Başkan Yardımcısı Karabulut:

- "Referanduma gidilen süreçte BBP genel başkan yardımcılarının ülke sathında tüm illere giderek, BBP'nin neden 'evet' dediğinin halka anlatması kararlaştırıldı"

Google Haberlere Abone ol
BBP Genel Başkan Yardımcısı Karabulut:

ANKARA (AA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Ünsal Karabulut, "Referanduma gidilen süreçte BBP genel başkan yardımcılarının ülke sathında tüm illere giderek, BBP'nin neden 'evet' dediğini halka anlatması kararlaştırıldı." değerlendirmesinde bulundu.

Karabulut, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına ilişkin BBP'nin sürdüreceği çalışmalar hakkında yazılı açıklama yaptı.

Genel Başkan Mustafa Destici başkanlığında gerçekleştirilen ve yaklaşık 3 saat süren Divan Toplantısı'nda halk oylaması sürecinde neler yapıldığı ve bundan sonra neler yapılacağının konuşulduğunu belirten Karabulut, toplantıda, sahada yapılacak çalışmaların tekrar gözden geçirildiğini ifade etti.

Toplantıda, cumhurbaşkanlığı sisteminin halka nasıl net ve doğru bir söylemle anlatılacağının değerlendirildiğini aktaran Karabulut, şunları kaydetti:

"Referanduma gidilen süreçte BBP genel başkan yardımcılarının ülke sathında tüm illere giderek BBP'nin neden evet dediğini, yeni sistemin ülkeye kazandıracaklarını halka anlatması ve gidilecek illerde basın toplantıları gerçekleştirmesi kararlaştırıldı."

Karabulut, toplantıda Destici ve divan üyelerinin referandum hakkında görsel ve yazılı basındaki söyleşilere hız vermesi, gidilecek illerde salon toplantıları düzenlenmesi kararı alındığını bildirdi.

- Dil birliğinin sağlanması

Toplantıda, yeni sistemin ülkeye uzun vadede sağlayacağı yararların yetkili ağızlardan doğru ve net bir şekilde vatandaşlara anlatılması ve dil birliğinin sağlanması üzerinde durulduğunu vurgulayan Karabulut, halk oylaması sürecinde olumlu gelişmelerin yaşandığına işaret etti.

"Evet" ve "Hayır" kampanyası yürüten herkesin, bu milletin vatandaşları olduğuna dikkat çekilen toplantıda, BBP olarak herkesin tercihine saygı duyulduğunun belirtilmesinin istendiğini aktaran Karabulut, "Milletimiz, devletimiz ve ülkemiz için daha doğru olduğuna inandığımız için 'evet’ tercihinde bulunduk. 16 Nisan’a kadar tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz." değerlendirmesini yaptı.

Toplantıda "Hayır" cephesinin itirazlarına da değinildiği bilgisini de paylaşan Karabulut, bunların, "Üniter yapının bozulacağı", "Tek adamlık ve Meclisin yetkililerinin elinden alınacağı" ve "Meclis'in cumhurbaşkanı tarafından feshedileceği" iddiaları olduğunu, bu iddialarının üçünün de doğru bulunmadığının BBP'nin yapacağı çalışmalarda anlatılmasına karar verildiğini belirtti.

Yorumlar