BBP, AK Parti listesinden girecek

BBP, 24 Haziran seçimlerinde AK Parti listesinden girecek. BBP Genel Sekreteri Tunç, "BBP, 24 Haziran seçimlerinde AK Parti listelerinden seçime girecek" dedi.

Google Haberlere Abone ol
BBP, AK Parti listesinden girecek

Büyük Birlik Partisi ile AK Parti 24 Haziran seçimleri için anlaştı. BBP Genel Sekreteri Üzeyir Tunç, "BBP, 24 Haziran seçimlerinde AK Parti listelerinden seçime girecek" dedi.

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal ile Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'yi ziyaret etti.

İttifak detaylarının görüşüldüğü bu ziyaretle ilgili açıklama yapıldı. BBP Genel Sekreteri Üzeyir Tunç, "BBP, 24 Haziran seçimlerinde AK Parti listelerinden seçime girecek" dedi. 

BBP'li isimler nasıl aday gösterilecek

Ziyarete ilişkin açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, muhalefetin yürüttüğü ittifak pazarlığını eleştirdi. Ünal, BBP adaylarının nasıl listeden gösterileceğine ilişkin sorulan soruya "Pazarlık süreci olmadan istişare ile karar verdik. İlgili kurullarımız ile görüşüp nitelendireceğiz" dedi.

İYi Parti'nin Kayseri ve Sivas'ta yeni açılacak üniversitelerin isimlerinin Türkeş ve Yazıcıoğlu olması için Meclis'e önerge vermesinin sorulduğu BBP Genel Sekreteri Üzeyir Tunç: "Bu konu bugün seçimlere oynamanın ötesinde bir şey değildir. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin 2017'den bu yana Cumhurbaşkanımız ile görüşüp bu konunun değerlendirilmesi gerektiğini ifade etmiştir. Bugün bir siyasi partinin bunu siyasi malzeme yapmasını doğru bulmuyorum. Bu kadar çok seviyorsanız bir yeniden yapılanma içinde neden yer aldınız. Muhsin Başkanın kurduğu siyasi parti buradayken selam dahi vermemişken bu davranışa edep ya hu derler" açıklamasını yaptı.

AK Parti ve MHP'nin 'Cumhur İttifakı'nda seçimlere gireceğini açıklamasının ardından BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de bu ittifaka destek vereceklerini belirtmiş, BBP ile AK Parti heyetleri arasındaki görüşmeleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Külliye'de Destici'yi kabul etmesi izlemişti.

Yorumlar