Batuhan A kimin sahibi kimdir? Marmara'da batan gemi kimin?

Batuhan A Gemisi kimin, sahibi kimdir sorusu Marmara Denizi'nin derin sularına gömülen 53 yaşındaki eski geminin batmasıyla birlikte gündem oldu. Peki, Batuhan A gemisi kimin, sahibi kimdir?

Google Haberlere Abone ol
Batuhan A kimin sahibi kimdir? Marmara'da batan?

Batuhan A gemisinin kime ait olduğu merakla araştırılıyor. Marmara Denizi'nde bugün yaşanan vakada, Batuhan A isimli gemi henüz bilinmeyen bir denele Marmara'nın derin sularına gömüldü. Gemi 51 metre derinlikte bulundu. Gemide bulunan 6 personel için arama kurtarma seferberliği ise devam ediyor. Peki, Marmara'da batan Batuhan A gemisi kimin, sahibi kimdir?

MARMARA'DA BATAN BATUHAN A GEMİSİ KİMİN?

Marmara Denizi, İmralı Adası'nın güneybatısında büyük bir deniz kazasına sahne oldu. Bursa Karacabey açıklarında, içerisinde 6 mürettebat bulunan Batuhan A isimli kargo gemisi, ağır hava ve deniz şartları nedeniyle su alarak battı. Gemide bulunan mürettebat için başlatılan kurtarma çalışmaları, zorlu hava koşullarına rağmen hız kesmeden devam ediyor.

Batuhan A kargo gemisi, 1971 yılında inşa edilmiş ve Türk bayrağı altında seyir yapmaktadır. Geminin armatörü, aynı zamanda gemide usta gemici olarak da kayıtlı olan Murat Altıntaş. Murat Altıntaş'ın sahibi olduğu bu gemi, bölgede yaşanan talihsiz olayla birlikte Türkiye'nin gündemine oturdu.

KURTARMA ÇALIŞMALARI VE BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamasına göre, kurtarma ekipleri, geminin battığı bölgede bir adet boş can salı tespit etti. Olumsuz hava koşulları nedeniyle zorluklar yaşansa da, sahil güvenlik ekipleri, kıyı emniyeti, sahil güvenlik gemileri ve botları, arama kurtarma çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

MURAT ALTINTAŞ VE GEMİNİN GEÇMİŞİ

Geminin sahibi Murat Altıntaş, bu olayla birlikte denizcilik sektöründe yaşanan risklere ve zorluklara dikkat çekiyor. Gemide bulunan diğer mürettebat üyeleriyle birlikte, Batuhan A'nın kurtarma çalışmaları, Türkiye'nin dört bir yanından takip ediliyor.

 

Yorumlar